Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВАРІАНТ 18. 1. Право спільної сумісної власності



1. Право спільної сумісної власності.

2. В чому полягають особливості самозахисту цивільних прав?

Задача 1. Після смерті Назаренка на його майно претендували його дочки Світлана і Анна. Остання вимагала від сестри, щоб та відмовилась від спадщини на її користь, зазначаючи що у випадку відмови розповісти ії чоловіку подробиці дозаміжнього життя. Під таким впливом Світлана від спадщини відмовилась, та коли Анна одержала свідоцтво про спадщину і почала вимагати, щоб сім`я Світлани, що проживала в будинку померлого, вибралася з будинку, своє рішення змінила та звернулася до суду з позовом про визнання правочину недійсним.

Як необхідно вирішити справу?

Задача 2. Криничний запропонував своєму знайомому Фельдману придбати у нього картину відомого майстра. Наступного дня Фельдман направив Криничному по факсу відповідь, в якій містилася згода купити картину та вказувалася ціна купівлі. Через п'ять днів Криничний повідомив Фельдмана, що згодний продати йому картину, але за ціною на 25% більше, ніж ціна, запропонована останнім. Фельдман не погодився, зазначивши, що, на його думку, договір вже укладений на умовах, що містяться у його факсимільному повідомленні, яке є акцептом.

Дайте визначення оферти та акцепту. Чиї дії в даному випадку можна розглядати як оферту або акцепт? Чи був укладений договір?

Рекомендації до виконання:

  1. Завдання №1 виконується у формі реферату, з дотриманням наступних вимог: a) наявність правильно оформленого списку використаних джерел; б) наявність посилань та обов’язкове використання з оформленням посилань по тексту роботи 3 наукових статей по темі реферату; в) розмір реферату - мінімум 15 сторінок; г) реферат подається в єдиній скріпленій брошурі.
  2. Завдання №2 виконується в довільній формі, шляхом відповіді на поставлене питання.
  3. Задачі вирішуються з чітким та повним обґрунтуванням відповіді та обов’язковим посиланням на відповідні норми законодавства.
  4. Виконана контрольна робота подається єдиною брошурою, з оформленою титульною сторінкою та завданням до інституту післядипломної освіти ЧДУ ім. П.Могили за 2 тижні до початку сесії.

Міністерство освіти і науки України

Чорноморський державний університет імені Петра Могили

Юридичний факультет

______________________________________________________

Завдання для контрольної роботи для студентів заочної форми навчання

з дисципліни “Цивільне право” (загальна частина)





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 431 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...