Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Застосування задач лінійного програмування в діяльності служби цивільного захисту



Служба цивільного захисту здійснює різноманітні взаємозв’язані між собою функції, до яких належать управління підрозділами, в тому числі, оперативне управління, планування діяльності, інформаційне забезпечення, фінансова, господарська діяльність, підготовка кадрів та багато інших. Через велику кількість таких функцій не завжди є можливість детально аналізувати кожну з них, проте не брати їх до уваги не можна. Тому одним із найосновніших завдань управління є виділення найважливіших, найістотніших параметрів кожного виду, розгляд їх у взаємодії з іншими такими ж параметрами, аналіз, оптимізація, прогнозування. Це можна зробити, застосовуючи математизацію управлінської діяльності, що приводить до оптимізаційних задач, зокрема, задач лінійного програмування. Розглянутий симплекс-метод та транспортна задача з успіхом можуть бути використані при розв’язку таких задач, як побудова нових пожежно-рятувальних частин, які покривають певну територію, оптимізація планування завдань, які спільно виконують підрозділи, доставка паливно-мастильних матеріалів, підвіз води, постачання нової техніки та багато інших.

Таким чином, для розв’язування задач управління та планування діяльності служби цивільного захисту потрібно виділити суттєві параметри та початкові дані, сформулювати задачу математичною мовою, визначити тип задачі та розв’язати її одним із методів.

? Контрольні запитання

  1. Сформулюйте транспортну задачу.
  2. Чому транспортна задача є задачею лінійного програмування?
  3. Які прикладні задачі можна сформулювати у вигляді транспортної задачі?
  4. Яка умова необхідна для того, щоб транспортна задача булла корректною?
  5. Які методи використовуються для знаходження допустимого розв’язку транспортної задачі?
  6. Опишіть метод потенціалів. Для чого застосовують цей метод?
  7. Що називають мереженою моделлю?
  8. Як задачу лінійного програмування зобразити у вигляді графа?




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 343 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...