Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обгрунтування необхідності вкладення інвестицій в оновлення рухомого складу



Реалізацію інвестиційного проекту по оновленню рухомого складу розглянемо на прикладі ТОВ ”Слободянюк“.

ТОВ “Слободянюк” здійснює надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування, а саме внутрішні перевезення пасажирів на міських, приміських і міжміських маршрутах в межах Вінницької області.

В м. Вінниці в режимі маршрутного таксі автобуси ТОВ забезпечують перевезення пасажирів на 5 маршрутах.

Структура парку рухомого складу досить різномарочна. Найчисельніші групи утворюють такі моделі, як автобуси ”Богдан А-091“, “БАЗ А-079”, ПАЗ - 672 і ПАЗ – 3201, Mersedes Benz Sprinter. Решта моделей має чисельність по 1–3 одиниць.

Розподіл автотранспортних засобів (АТЗ) по вікових групах наведений в таблиці 3.29.

Таблиця 3.29 – Групування АТЗ в залежності від часу перебування в експлуатації

Всього, одиниць До 3 років Від 3 до 5 Від 5 до 8 Від 8 до 10 Більше 10
           

Як свідчать дані таблиці 3.29, вік більшої половини рухомого складу сягає 4 роки (в період останніх 7 років підприємство оновило свій рухомий склад). Але визначена частина рухомого складу (34,04%) перебуває в експлуатації більше 10 років, має значні пробіги, тривалий час простоює в поточному ремонті. Це вимагає значних коштів на підтримку цього рухомого складу в роботоздатному стані.

Оскільки з 16 автобусів 14 – це автобуси ПАЗ-672, керівництво ТОВ вирішило придбати сучасні автобуси марки ПАЗ-32053 для роботи в режимі маршрутного таксі замість старих.

Для визначення цін на автомобілі-самоскиди була досліджена інформація, що подається в прайсах офіційних дилерів підприємств-виробників автомобільної техніки, які діють у Вінницькому регіоні (“АВТЕК”, “АИС”, “Вінниччина-Авто”, “Вінавтотранс” та інш.). Для автобусів марки ПАЗ-32053 вартість одиниці коливається в межах 174700 - 177500 грн. в залежності від модифікації і комплектації. Тобто для придбання одного автобуса необхідні капіталовкладення в середньому розмірі 176100 грн.

Для керівництва підприємства раціональний варіант інвестиційного рішення про оновлення автотранспортних засобів може бути обраний шляхом по­рівняння і оцінки декількох можливих варіантів за рядом економічних показників і умов інвестиційного ринку, які розглядаються далі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...