Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Об'єкт і предмет дослідження в логістиці



Об'єктом дослідження і управління в логістиці є потокові процеси, їх структура та елементи досягнення загальної і локальної цілей і реалізації визначених ними функцій, які викликані об'єктивною необхідністю прогнозувати та формувати споживчий попит, цілеспрямовано організовувати і реалізовувати орієнтовану на нього самостійну або сукупну системну виробничо-комерційну діяльність.

Основними категоріями логістики є потік і запаси в їхньому взаємозв'язку та взаємозалежності. Вони є особливим проявом узагальне­них економічних категорій.

Потік у логістиці являє собою сукупність об'єктів, яка сприймаєть­ся як єдине ціле. Вона існує як інтегрований процес на певному тим­часовому інтервалі та характеризується певними співвідношенням кіль­кісних і часових одиниць.

Управління потоковими процесами здійснюється переміщенням у просторово-часових параметрах середовища ресурсів «від первинного джерела до кінцевої мети».

Логістика, насамперед, вивчається в її впливові на фізичний рух матеріальних потоків від вихідних (первинних) джерел до кінцевих цілей. У цих потоках носіями руху є продукти природи, що трансформуються як предмети праці в їх речовинні результати за допомогою коштів і знарядь праці.

Матеріальні потоки у всіх випадках опосередковуються вторин­ними потоками: інформаційними, а в економіці — ще і грошовими потоками, які відображають відношення власності до результатів праці. Вторинні потоки характеризуються як нематеріальні, але що формують­ся і перетворяться у тих же параметрах середовища, супроводжуючи ма­теріальні потоки.

Предметом дослідження в логістиці є оптимізація відносин учасників планування і управління потоковими виробничо-економічними процесами між собою та навколишнім середовищем, які викликають потокові процеси, що формують матеріальні, інформаційні, фінансові та інші потоки як суб'єктів таких відносин.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1908 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...