Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вплив масажу на шкіру



Шкіра перша сприймає механічні різноманітні подразнення і тому вплив масажу на шкіру виявляється насамперед в очищенні її поверхні від мертвих клітин епідермісу та пилу, внаслідок чого відкриваються пори і поліпшується шкірне дихання. Відкриваються вивідні протоки потових та сальних залоз і активізується їхня видільна функція.

У середньому шарі шкіри - епідермісі, збільшується просвіт кровоносних і лімфатичних капілярів та розкриваються резервні, а це покращує кровообіг та лімфотечію в наслідок чого підвищується місцева температура, активізується тканинний обмін і з'являється гіперемія шкіри.

В шкірі утворюються високоактивні речовини – ацетихалін, гістамін, які посиленим кровотоком розповсюджуються далі по всьому організму.

Подразненню рецепторів шкіри, сприяє рефлекторні регуляції організму. Під впливом масажу розпушуються жирові м'якиші і при тривалій дії зменшуються жирові відкладення.

Масаж оновлює шкірні клітини, покращує тургар, еластичність та косметичні властивості шкіри, підвищується її адаптація до механічних, клітинних та інших подразнень.

вплив масажу на м'язи

Масаж підвищує кровопостачання, активізує тканинний обмін, підвищує еластичність, знижує гіпертонус, збільшує число функціонуючих капілярів (десь до 140разів), розм'якшує патологічні ущелини, прискорює виведенню з них продуктів життєдіяльності, прискорює окислювально – відновлювальні процеси. Масаж сприяє скороченню часу м'язової реакції, підвищенню тонусу напруження і зниженню тонусу – спокою. Покращується скоротлива функція, у 3-7розів підвищується працездатність, відновлюються втрачені сили.

Коли неможливо масажування втомлених м'язів (пошкодження, біль) доцільно масажувати другі м'язи в яких виникають доцентрові імпульси, які попадаючи в ЦНС викликають збудження нервової тканини і рефлекторно сприяють підвищенню працездатності втомлених м'язів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 403 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...