Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання голосу



Невербальна комунікація супроводжується словами з певною інтонацією, тоном. Голос, тон, виклад повинні свідчити про істинність думки й почуття промовця. Темп мовлення також має практичне значення.

Практичні поради:

1. Постійно тренуйте свій голос; найзручніший спосіб для цього — читання вголос; контролюйте правильність вимови.

2. Пристосуйте свій голос до тієї обстановки, де відбувається спілкування.

3. Не говоріть надто голосно — це справляє враження агресивності.

4. Хто говорить надто тихо, справляє враження людини, яка погано володіє тим матеріалом, про який говорить, або ж не впевнена в собі.

5. Голос підвищуйте тоді, коли ставите запитання, виявляєте радість чи здивування.

6. Голос понижуйте тоді, коли хочете когось переконати або відповісти на запитання.

Отже, щоб не виникало непорозумінь під час спілкування, слід узгоджувати невербальні засоби із вербальними, адже дослідження свідчать, що несловесні сигнали справляють вплив утричі більший, ніж слова. Той факт, що людина здатна мовчати, але не може цілком контролювати рухи свого тіла, дає співрозмовникові, який уміє «зчитувати» невербальну інформацію, феноменальний інструмент, що дозволяє йому узгодити власну комунікативну тактику відповідно до реакції співрозмовника [34].





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 626 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...