Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бізнес-довідки



Бізнес-довідки готуються самими різними інформаційно-аналітичними центрами, консалтинговими і маркетинговими агентствами, торгово-промисловими палатами, асоціаціями підтримки підприємництва і розвитку бізнесу.

Бізнес-довідка являє собою структуровану інформацію про фірму - потенційного ділового партнера, інвестора, клієнта, конкурента і призначена для перевірки надійності фірми.

Джерелами для підготовки таких довідок виступають най різноманітні ресурси, створювані агентствами або залучені ними довідкові видання і бази даних; бази даних державних органів, які виконують реєстраційні функції; рекламні матеріали фірм; web-caйти фірм; публікації і виступи в засобах масової інформації або в спеціалізованих виданнях, телефонне опитування та ін.

Фахівці виділяють бізнес-довідки: коротка, стандартна, розширена.

Коротка довідка - це "візитна картка", базова інформація про фірму, яка містить такі показники:

– найменування і правова форма підприємства;

– адресні дані (включаючи електронні), телефони, факси; Реєстрація (дата заснування фірми, або першої реєстрації, наступних перереєстрацій, номер, дата останньої реєстрації);

– ІПП, ЄДРПОУ;

– засновники (коротко);

– статутний капітал;

– керівництво (коротко);

– види діяльності (за реєстраційними документами і фактично). Короткі довідки призначені для отримання попередньої інформації про потенційного партнера. У самому загальному вигляді з короткої довідки можна отримати інформацію про існування фірми і її реєстрацію в якості юридичної особи. Робиться висновок, чи діє фірма легально, чи є вона платником податків. В актуалізованих (тобто таких, що містять інформацію, перевірену у день виконання) коротких довідках є графа "Примітка", в яку заносяться дані щодо перевірки фактичної адреси, телефонів і керівництва.

Стандартні і розширені довідки дають уявлення про легальність бізнесу фірми, її активність на ринку, про партнерів, про види декларованих товарів.

З досвіду підготовки стандартних бізнес-довідок текст їх містить наступну інформацію:

– Відомості про державну реєстрацію та перереєстрацію;

– Правова форма та форма власності;

– Статутний капітал та частки засновників;

– Офіційні відомості щодо засновників та керівників;

– Юридична та фактична адреса, телефони, факс;

– Банки, які обслуговують підприємство;

– Види діяльності;

– Дочірні, материнські та корпоративно пов'язані компанії;

– Фінансові показники за 2 роки;

– Експорт/імпорт;

– Участь в арбітражних процесах як відповідача. Стандартна довідка має завершуватися пунктом "Висновок", у якому дається пояснення, на що варто звернути увагу - наприклад, на засновників, якщо ними зареєстровано багато фірм, розмір кредиторської заборгованості, збитки тощо.

Розширена інформаційна бізнес-довідка на підприємства в Україні містить відомості стандартної довідки плюс аналітична інформація про результати фінансово-господарської діяльності за 3-5 останніх років, банківські рахунки, номенклатура продукції що виробляється та споживається, основні споживачі, конкуренти. Коротка інформація про всі підприємства, у яких приймають участь керівники та засновники підприємства, що цікавить та т.п. Обсяг інформації, терміни виконання та вартість обговорюються додатково у кожному конкретному випадку.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 555 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...