Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В С Т У П. Навчальний посібник «Біохімія у схемах і таблицях» підготовлений у відповідності з робочою навчальною програмою курсу «Біохімія» та призначений для студентів



Навчальний посібник «Біохімія у схемах і таблицях» підготовлений у відповідності з робочою навчальною програмою курсу «Біохімія» та призначений для студентів денної та заочної форми навчання факультету ресторанно-готельного бізнесу за напрямом підготовки 6.051701. Харчові технології та інженерія.

Біохімія як навчальна і наукова дисципліна належить до теоретичних курсів, вивчення якої базується на знаннях хімії, біології, фізики та інших природничих наук.

Метою вивчення курсу «Біохімія» є оволодіння студентами сучасними науковими знаннями про хімічний склад живих (тваринних і рослинних) організмів та хімічні перетворення їх складових (білків, ліпідів, вуглеводів, мінеральних речовин) у процесі життєдіяльності, а також роль вітамінів, ферментів, гормонів та інших біологічно активних речовин у цих процесах. Ознайомлення із досягненнями і відкриттями фундаментальних досліджень в галузі біохімії є необхідним для пошуку і впровадження нових прогресивних методів і розробок, які покращують смакові якості, харчову цінність та збільшують термін зберігання харчових продуктів без втрати ними товарних якостей.

Знання, отриманні з курсу «Біохімія», необхідні при вивченні таких дисциплін, як товарознавство продовольчих товарів, мікробіологія, фізіологія харчування, теоретичні основи технології продуктів харчування, і сприяють випуску висококваліфікованих спеціалістів – технологів харчування.

У даному навчальному посібнику схематизовано відображена інформація за основними темами статичної і динамічної біохімії: «Білки», «Нуклеїнові кислоти», «Ліпіди», «Вуглеводи», «Ферменти», «Вітаміни», «Гормони»; «Обмін білків», «Обмін ліпідів», «Обмін вуглеводів»; охарактеризована будова основних класів сполук, що входять до складу живих організмів; перелічені біологічні функції цих сполук; указані їх природні джерела і вміст у продуктах харчування; наведені структурні формули представників кожного класу сполук, а також схеми реакцій їх перетворення.

Мета навчального посібника полягає у наданні методичної допомоги студентам денної і заочної форми навчання в процесі вивчення курсу «Біохімія», під час підготовки до поточного і підсумкового модульного контролю.






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 481 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...