Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функціональна (U-) форма



Функціональна форма - це проектування, що ґрунтується на функціональному підході до структуризації. Цей проект названий U-формою (unitary, унітарний). В організації, що має структуру типу U-форми, працівники та організаційні одиниці об'єднані у великі функціональні відділи, такі як відділ маркетингу, виробничий відділ. Для ефективної діяльності організації у цьому випадку потрібна координація горизонтальна, тобто по відділах, що є на одному рівні.

Рис.2. Функціональна (U-) форма для малої виробничої компанії.

Однак цей підхід має як суттєві переваги, так і недоліки функціональної структури. Він полегшує координацію та інтеграцію. З іншого боку, це веде до посилення централізації. Проект із функціональною формою найчастіше використовують у малих організаціях, оскільки виконавчий директор має змогу особисто контролювати та координувати діяльність цілої фірми. У міру зростання організації такий контроль проводити щораз важче.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 586 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...