Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання № 5/2. Розрахунок молекулярної суми за станами Q



2.1. Довести, що молекулярну суму за станами Q для ідеального газу може бути подано у вигляді добутку

, (8)

де Qпост. - сума за станами поступального руху; Qвн. - сума за внутрішньомолекулярними станами; ε0 - енергія молекули на нульовому енергетичному рівні.

2.2. Показати, що величину Qвн. у формулі (8) у свою чергу може бути представлено як добуток обертальної (Qоб.), коливальної (Qкол.) і електронної (Qел.) складових:

. (9)

2.3. З урахуванням (8) показати, що при виділенні нульової енергії формули (3) - (7) для 1 моля ідеального газу мають вигляд:

; (10)

; (11)

; (12)

; (13)

; (14)

2.4. Вивести формули для поступальної, обертальної та коливальної складових молекулярної суми за станами. Показати, що вони можуть мати вигляд:

; (15)

для лінійних молекул:

; (16)

для нелінійних молекул:

; (17)

, (18)

де m - маса частинки; V - об'єм газу; І - момент інерції молекули; s - число симетрії; νi - частота і-го виду коливань.

2.5. Обчислити поступальні, коливальні та повні молекулярні суми за станами для певного ідеального газу. Об'єкт та температура для розрахунку задаються викладачем.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...