Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Це положення має на меті забезпечити збереження виробничих будівель і споруд шляхом належного догляду за ними



Для надійної роботи будівельних конструкцій протягом усього часу, передбаченого проектом, необхідна грамотна технічна експлуатація їх. Умови проведення спостереження за будівлями й спорудами, проведення підтримуючих, чергових і капітальних ремонтів та прийняття необхідних заходів щодо підсилення конструкцій регламентуються нормативними документами. Так, під час експлуатації виробничих будівель і споруд слід керуватися вимогами Положення про безпечну та надійну експлуатацію виробничих будівель і споруд, яке подане в „Нормативних документах з питань обстежень, паспортизації та надійної експлуатації виробничих будівель і споруд“.

Це положення має на меті забезпечити збереження виробничих будівель і споруд шляхом належного догляду за ними, вчасного і якісного проведення їх ремонту, а також запобігання виникненню аварійних ситуацій. Воно передбачає правила експлуатації й ремонту виробничих будівель разом з інженерними комунікаціями, санітарно-технічними пристроями, включаючи вводи водопроводу і каналізаційні випуски, електричне освітлення, планування прилеглої безпосередньо до будівлі території й вимощення навколо будівель і споруд, у тому числі заводських та під’їзних залізничних і автомобільних доріг, водопровідно-каналізаційних споруд, мереж теплофікації й газозабезпечення, електрозабезпечення і зв’язку, а також різних естакад, платформ, відкритих складів та інших споруд.

Положення є обов’язковим при проведенні планово-запобіжних ремонтів виробничих будівель і споруд. Система планово-запобіжних ремонтів виробничих будівель та споруд — це сукупність організаційно-технічних заходів із спостереження, догляду й усіх видів ремонтів, що здійснюються в плановому порядку.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 806 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...