Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трубна конічна різьба



Трубна конічна різьба є також кріпильною і застосовується при підвищених вимогах до герметичності з’єднання.

Розміри різьби визначає ГОСТ 6211-81. Конусність різьби становить 1:16 (j°=1°47’24”). Профіль різьби показаний на рис. 2.4.6. Умовний розмір трубної конічної різьби та її діаметр вимірюють у так званій основній площині, яка співпадає з торцем різьбового отвору. В цій площині вони повністю ідентичні з аналогічними розмірами циліндричної трубної різьби з таким самим умовним розміром. Отже, ці деталі з трубною конічною різьбою можуть з’єднуватись з деталями на яких виконано трубну циліндричну різьбу такого самого розміру.

Рисунок 2.4.6. Профіль трубної конічної різьби.

Рисунок 2.4.7. Умовне зображення трубної циліндричної різьби.

Умовне позначення даної різьби (рис. 2.4.7) складається з латинської літери R (для зовнішньої) або R С (для внутрішньої), номінального розміру в дюймах і при необхідності позначення лівої різьби. Приклад умовного позначення трубної конічної різьби в отворі з розміром 2 дюйма: R С 2.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1772 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...