Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Індикаторна потужність компресора



(кВт), (66)

де ηі – індикаторний К. К. Д. компресора, який враховує втрати пов’язані з відхиленням дійсного процесу компресора від теоретичного ηі.із = 0.75…0.85, ηі ад = 0.90..095.

Потужність компресора

кВт, (67)

де ηм = 0.85…0.95 - механічний К. К. Д. компресора, який враховує механічний опір.

4.1.6. Охолодження повітря має велике значення для зменшення затраченої роботи, а також для безпеки роботи компресора. У випадку недостатнього охолодження можливий вибух масляного нагару. Після охолодження повітря і виходу його з компресора з нього виділяється масло і вода.

Повітря, яке стискається в компресорі охолоджується за допомогою води, яка циркулює в порожнинах циліндра. Це забезпечує також нормальні умови змащування і запобігає пригоранню поршневих кілець. Запобігає утворенню нагару на клапанах, сповільнює процес розкладання масла, збільшує продуктивність для охолодження повітря при переході його з однієї ступені стискання в іншу застосовується проміжний охолоджувач, який складається з трубок поміщених в корпус. Вода циркулює в середині трубок, а повітря ззовні.

Кількість теплоти, яка відводиться під час політропного стискання повітря в одній ступені, визначається за формулою

(Дж/кг). (68)

Кількість теплоти, яка відводиться в проміжному охолоджувачі

(Дж/кг). (69)

Повна кількість теплоти, яка відводиться від 1 кг повітря для z ступенів

qk = z× qc + (z - 1 )×qn.o. (Дж/кг), (70)

ср = 1,012 кДж/кг×К – середня масова теплоємність повітря при постійному тиску.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 838 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...