Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначають середньорічну вартість електроенергії



, (36)

де Wp – середньорічна витрата електроенергії (кВт×год), ka – вартість 1 кВт×год.

Річну суму амортизаційних відрахувань знаходять по вартості основних видів обладнання – вентиляторів, електроприводу, засобів автоматизації, вартості монтажу, приміщень і споруд.

Вартість монтажу приймають 14% від вартості обладнання. Норми амортизаційних відрахувань складають: 12% для механічного обладнання і апаратури управління; 7,4% для електродвигунів; 3,2% для приміщень і споруд.

Вартість ремонтів і матеріалів, а також заробітну плату при порівнянні варіантів можна не враховувати, так як вона приблизно однакова.

Таким чином, середньорічні затрати при порівнянні варіантів складають

С = Се + Са + Е×Су, (37)

де Се - середньорічна вартість електроенергії, Са – річна сума амортизаційних відрахувань, Е – нормативний коефіцієнт ефективності капіталовкладень, Су – вартість вентиляторної установки.

Для вибирання вентиляторів враховують і інші фактори. Наприклад, при розміщенні в межах населеного пункту слід застосовувати практично безшумні відцентрові вентилятори.

Спосіб регулювання передбачений конструкцією вентилятора. Розрахунки по регулюванню заключаються в визначенні числа ступенів регулювання, робочих режимів на цих ступенях і часу роботи на кожній ступені. Для цього будують характеристики вентиляційної мережі при Ну.ст..тах і Ну.ст..тіп і накладають їх на аеродинамічні характеристики вентилятора. Характеристики вентиляційної мережі будують згідно рівняння (15), задаючи значення Q від 0 до 1,25× Q. З’єднавши точки заданих режимів прямою лінією, знаходять число ступенів регулювання по точках перетину цієї лінії з характеристиками вентилятора.

Резерв продуктивності вентилятора встановлюють як відношення продуктивності вентилятора, яка визначається точками перетину характеристик вентиляційної мережі з правою граничною характеристикою вентилятора, до заданої продуктивності. Вентилятор повинен мати не менше ніж 20% резерву продуктивності. Продуктивність вентилятора при реверсуванні повинна складати не менше 60% від продуктивності при нормальній роботі.

Розрахункову потужність двигуна знаходять за формую (34).

Запас потужності прийнятого двигуна повинен складати 10...15%.

Середньорічну витрату електроенергії визначають по формулі (35).

Вибір апаратури пуску, регулювання і управління, засобів контролю проводиться на основі їх технічних характеристик по довідниках і каталогах.

Контрольні запитання до теми 2.9:

2.9.1. Вибрати вентилятор для наступних умов: Q = 300 м3/с, Ну.ст.тіп = 130 даПа,

Ну.ст.мах = 250 даПа.

2.9.2. Для вибраного вентилятора визначити розрахункову потужність.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 421 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...