Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Державний бюджет та місцеві бюджети



Бюджетна система України будується на засадах справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами України.

Бюджетна система України складається з державного бюджету та місцевих бюджетів.

Місцевими бюджетами визнаються бюджет краю, повіту, міста, району міста, селища, волості.

Державний бюджет України та місцеві бюджети є самостійними.

Бюджетна система України забезпечується єдиною правовою базою, єдиною грошовою системою, єдиним регулюванням бюджетних відносин, єдиною бюджетною класифікацією, єдністю порядку виконання бюджетів та ведення бухгалтерського обліку та звітності.

До складу бюджетів підлягають включення всі надходження та витрати бюджету, бюджетні кошти використовуються лише на цілі, визначені бюджетними призначеннями.

Державний бюджет та місцеві бюджети затверджуються відповідно Гетьманом, Старшинами, а рішення щодо звіту про їх виконання на Народному Віче у відповідності кожної адміністративно-територіальної одиниці.

Головні розпорядники Держаного бюджету – Гетьман України, місцевих бюджетів – Старшина.

До державного бюджету та місцевих бюджетів можуть вноситися зміни у випадках виникнення відхилення оцінки прогнозу макропоказників економічного та соціального розвитку та надходжень до бюджету а також зміни структури видатків бюджету та в інших випадках.

Контроль за видатками та використанням державних бюджетних коштів здійснює Казначейство України.

Фінансову діяльність органів державної служби контролює Рахункова Палата України.

Державний бюджет України та місцеві бюджети доступні для інформації.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 134 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...