Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Об’єктно - орієнтоване програмування представляє собою відмінний від процедурного спосіб програмування



Об’єктно - орієнтоване програмування представляє собою відмінний від процедурного спосіб програмування, який нагадує процес мислення людини. В об’єктно - орієнтованому програмуванні головним при проектуванні програми є не процедура, не дія, а об’єкт. Об’єктно – орієнтоване програмування базується на трьох основних принципах: наслідування, інкапсуляція (об’єднання) і поліморфізм. Програма, яка побудована за цими принципами – це сукупність об’єктів та способів їх взаємодії. Прикладами об’єктів можуть бути елементи керування у вікні: кнопки, списки текстові поля тощо. Важливо навчитися вдало розташовувати ці елементи на формі з метою якнайкращого їхнього візуального сприйняття. Такі елементи в середовищі візуального програмування Delphi називаються об’єктами – компонентами.

Компоненти мають певні властивості (атрибути). Властивості можуть набувати значення з деякого фіксованого набору даних чи значення, придумані користувачем.

Для опрацювання числових та інших даних складають підпрограми – процедури, які називають методами об’єктів.

Середовище візуального програмування Delphi – це графічна автоматизована оболонка над об’єктно – орієнтованою версією мови Паскаль (Object Pascal).

Microsoft Excel - це досить могутня і найбільш популярна програма електронних таблиць. При формуванні таблиці виконують введення і редагування текстових і числових даних, а також формул. Наявність засобів автоматизації полегшує ці операції. Створена таблиця може бути виведена на друк.

Базовою основою програми Excel є застосування її вбудованих формул і функцій. Використання програми спрощує вирішення різних інженерних завдань, дозволяє будувати і використовувати діаграми, за допомогою зведених таблиць створювати бази даних і управляти ними, а також інтегруватися з іншими застосуваннями (Word, PowerPoint, Access), є можливість доступу Excel до баз даних і отримання даних з Internet.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...