Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 6. Дайте відповіді на питання:



Дайте відповіді на питання:

1. Які категорії громадян відносяться до працівників вільних професій?

2. Для чого використовується поняпоняття підходящої роботи?

3. Вкажіть, які слова (положення) пропущені у визначенні поняття підходящої роботи в Україні:

А. Для громадян, які втратили роботу і заробіток (трудовий дохід), підходящою вважається робота, що відповідає......................... і надається в тій самій місцевості, де вони проживають. Заробітна плата повинна відповідати рівню, який особа мала за попередньою роботою з урахуванням її середнього рівня, що склався в галузі відповідної області за минулий місяць. При пропонуванні підходящої роботи враховується трудовий стаж громадянина за спеціальністю, його попередня діяльність, вік, досвід, становище на ринку праці, тривалість періоду безробіття.

Б. Для громадян, які вперше шукають роботу і не мають професії (спеціальності), підходящою вважається робота, яка....................... або оплачувана робота (включаючи роботу тимчасового характеру), яка не потребує професійної підготовки, а для громадян, які бажають відновити трудову діяльність після перерви тривалістю понад шість місяців - робота за спеціальністю, що потребує попередньої перепідготовки чи підвищення кваліфікації, а в разі неможливості її надання інша оплачувана робота за спорідненою професією (спеціальністю).

4. Чи є правомірним дії роботодавця, який забороняє найманому працівникові розголошувати інформацію про рівень свої заробітної плати? Чому?

5. Що відносять до активних та пасивних методів та заходів регулювання зайнятості?

8. Спираючись на положення Закону України „Про зайнятість населення”, визначте, чи може отримати статус безробітного і відповідну додаткову допомогу підліток 14 років?

9. Чим можна пояснити факт зростання природного рівня безробіття в ряді країн?

10.Спираючись на положення Закону України „Про зайнятість населення”, визначте, чи може отримати статус безробітного і відповідну допомогу пенсіонер, який втратив роботу.

11. Чому офіційні дані не завжди об’єктивно відображають реальну картину відносно рівня безробіття?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 216 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...