Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зберегти виділений фрагмент до колекції верхніх (нижніх) колонтитулів…з меню кнопки Верхній



(нижній) колонтитул групи Колонтитули. Після цього збережений колонтитул буде доступний безпосередньо з меню цих кнопок. У групі Колонтитули знаходиться також кнопка для нумерування сторінок документа – Номер сторінки.

Кнопки групи Вставити використовуються для вставлення у колонтитули дати (з можливістю автоматичного оновлення), експрес-частин та рисунків.

Для переходу від верхнього колонтитула до нижнього, а також між колонтитулами розділів, використовуються відповідні кнопки групи Навігація. Якщо вміст колонти-тула поточного розділу відповідає вмісту колонтитула попереднього розділу, то для автоматичного перенесення налаштувань використовується кнопка Як у попередньому.

У групі Розташування задаються відстані колонтитулів від верхнього та нижнього країв сторінки та параметри табуляції.

У діловодстві колонтитули найчастіше використовуються для створення документів на фірмових бланках.

Хід роботи:

1. Завантажте текстовий процесор Microsoft Word 2007. Задайте за допомогою панелі інструментів Параметри сторінки на вкладці Розмітка сторінки такі параметри аркуша: розмір – А4, орієнтація – книжкова, поля - з усіх боків по 1,5 см.

2. Перейшовши у режим роботи з колонтитулами за
допомогою команди Змінити верхній колонтитул на
панелі інструментів Колонтитули закладки Вставлення,
натисніть кілька разів клавішу Enter, щоб звільнити місце
для емблеми товариства.

3. Задаємо розмір шрифта – 16, накреслення –
напівжирний, вирівнювання абзацу – посередині. У ниж-
ній частині колонтитула набираємо текст ТОВАРИСТВО З
ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КРИГА”
.

4. На панелі інструментів Зображення закладки Вставлення з меню кнопки Фігури обираємо фігуру Рівнобедрений трикутник і рисуємо трикутник потрібного розміру.

5. Зробивши дві копії цього трикутника та відповідно змінивши їхні розміри, розташовуємо їх один всередині одного.

6. За допомогою кнопки Овал рисуємо коло (трима-ючи натиснутою клавішу Shitf), і з меню кнопки Контур фігури (панель інструментів Стилі фігур на закладці Формат) вибираємо варіант Без контуру. Розташовуємо “невидиме” коло так, щоб воно перекрило правий нижній кут вкладених трикутників.

7. Для створення фігурних букв застосовуємо кнопку WordArt з панелі інструментів Текст на закладці Встав-лення (у нашому прикладі вибрано перший зразок фігур-ного тексту). Ввівши текст КРИГА, та відповідно змінивши його розміри, розташовуємо назву товариства у правому нижньому куті емблеми.

8. Тримаючи натиснутою клавішу Shitf, почергово вибираємо всі графічні об’єкти, з яких складається ембле-ма товариства (три трикутника, коло і текст WordArt) і виконуємо команду Групувати з меню кнопки Згрупу-вати (панель інструментів Упорядкування на закладці Формат).

9. За допомогою кнопки Лінія рисуємо під назвою
товариства горизонтальну лінію відповідного типу і
товщини.

10. Щоб створити нижній колонтитул, натисніть на кнопку Перейти до нижнього колонтитула з панелі інструментів Навігація на закладці Конструктор.

11. У області нижнього колонтитула набираємо адре-су, телефон і факс товариства, рисуємо звичайну горизон-тальну лінію та для завершення натискаємо кнопку Закри-ти колонтитули на закладці Конструктор.

12. Збережіть файл як шаблон документа під назвою Blank.dotх.

Практична робота №2





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 618 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...