Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

А. Нарахування, стягнення та сплата мит і податкiв



Обставини, за яких виникають зобов'язання щодо сплати мит І податкiв визначаються нацiональним законодавством

Термiн, протягом якого провадиться нарахування застосовуваних мит І податкiв, встановлюється нацiональним законодавством. Нарахування здiйснюється у якмога короткий термiн пiсля подачi декларацiї на товари або iншого виникнення зобов'язань щодо сплати мит і податкiв.

Елементи, що слугують базою для нарахування сум мит і податкiв, а також умови їх визначення встановлюються нацiональним законодавством.

Ставки мит і податкiв публiкуються в офiцiйних виданнях.

Нацiональне законодавство визначає момент часу, який повинен враховуватися для визначення ставок мита і податкiв

Нацiональне законодавство визначає методи, якi можуть використовуватися для сплати мит і податків.

Нацiональне законодавство визначає особу/осiб, вiдповiдальних за сплату мит і податкiв

Нацiональне законодавство встановлює термiн i мiсце сплати мит і податкiв

У випадках, коли нацiональне законодавство передбачає можливiсть сплати мит і податкiв пiсля випуску товарiв, термiн їх сплати повинен становити принаймнi 10 днiв пiсля такого випуску. Вiдсотки протягом перiоду часу з моменту випуску товарiв i до встановленого термiну сплати не нараховуються

Нацiональне законодавство встановлює термiн, протягом якого митна служба може вжити правових заходiв для стягнення мит і податкiв, не сплачених у встановлений термiн

Нацiональне законодавство встановлює процентнi ставки для розрахунку платежiв, стягнутих понад сум не сплачених вчасно мит ш податкiв, а також умови їх застосування

При сплатi мит і податкiв платниковш видається документ про сплату, якщо факт сплати не може бути пiдтверджений iншим способом.

Нацiональне законодавство визначає мiнiмальну вартiсть та/або мiнiмальну суму мит і податкiв, нижче яких мита та податки не стягуються.

У випадках, коли митна служба виявляє, що помилки, допущенi в декларацiї на товари або при нарахуваннi миті податкiв, призведуть або призвели до стягнення чи призначення суми мит та податкiв меншої, нiж це встановлено законодавством, вона виправляє помилки та стягує недоплаченi суми. Проте, якщо сума менша за мiнiмальну, встановлену нацiональним законодавством, митна служба не стягує або не призначає таку суму.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...