Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. У дипломній роботі наведено теоретичне узагальнення і подано практичні рекомендації для розв’язання наукової проблеми щодо формування



У дипломній роботі наведено теоретичне узагальнення і подано практичні рекомендації для розв’язання наукової проблеми щодо формування організаційно-економічного механізму управління грошовими потоками вітчизняних підприємств на сучасному етапі і підвищення ефективності його функціонування на торгово-будівельному підприємстві. Результати проведеного дослідження надають можливість зробити наступні висновки.

Управління грошовими потоками на підприємстві в умовах ринкової економіки є досить актуальним питанням, адже грошові потоки мають дуже важливе значення для ефективного та безперебійного функціонування підприємства. Грошові потоки є системоутворюючим механізмом кожного із складових елементів фінансового менеджменту як фінансове вираження підприємницької діяльності суб'єкта господарювання.

На даному етапі розвитку економічних наук, а саме фінансового менеджменту, серед праць вітчизняних та закордонних авторів, які досліджують дану категорію фінансового менеджменту, спостерігається різноманітність підходів і тлумачень, тому потреба в уточненні та коригуванні її сутності досі залишається актуальною. У процесі аналізу підходів до даної категорії ми визначили, що поняття “грошовий потік" є динамічним показником, який характеризує постійний рух грошових ресурсів у результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності підприємства, для управління яким необхідно враховувати часовий горизонт. Грошові потоки можна класифікувати за 21 ознакою в залежності від їх однорідності.

Одним з найважливіших складових фінансового менеджменту є процес управління грошовими потоками, так як забезпечує ритмічне функціонування підприємства, його платоспроможність та фінансову стійкість. Система управління грошовими потоками включає фінансові методи та інструменти, нормативно-правове, інформаційне і програмне забезпечення. Також він охоплює цикли стратегічного та оперативно-тактичного управління і повинен реалізовуватись із врахуванням таких принципів, як цільове спрямування, системність, альтернативність підходів, конструктивність, динамічність, інформаційна достовірність та адекватність чинникам зовнішнього середовища також являє собою процес управління грошовими потоками.

Процес управління грошовими потоками складається з п’яти основних етапів:

1) забезпеченням достовірного обліку грошових потоків підприємства;

2) аналіз грошових потоків підприємства в попередньому періоді;

3) оптимізація грошових потоків;

4) планування грошових потоків;

5) ефективний контроль за грошовими потоками.

Планування та контролінг грошових потоків є найменш вивченою проблемою. Тому контролінг як складова процесу управління грошовими потоками представляє собою фінансову діяльність, що забезпечує безперервний процес оперативного планування і поточного контролю за рухом грошових коштів на основі чітко регламентованої взаємодії структурних підрозділів між собою з метою забезпечення фінансової рівноваги та стабільної платоспроможності суб’єкта господарювання.

Об’єктом дослідження дипломної роботи виступило ППБФ «Золотий ключ»,що надає будівельні та ремонтні послуги як юридичним особам так і фізичним особам проводить ремонтні роботи та нове будівництво.






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 480 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...