Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Публічні зобов'язання суб'єктів господарювання



Зміст публічних зобов’язань полягає в наступному суб'єкт господарювання, який відповідно до закону та своїх установчих документів зобов'язаний здійснювати виконання робіт, надання послуг або продаж товарів кожному, хто до нього звертається на законних підставах, не має права відмовити у виконанні робіт, наданні послуг, продажу товару за наявності у нього такої можливості або надавати перевагу одному споживачеві перед іншими, крім випадків, передбачених законодавством.

Поняття, загальні умови та принципи виконання договірного зобов’язання

Цінність зобов’язання полягає у його виконанні.

Виконання зобов’язання – це вчинення боржником на користь кредитора дії, яка становить предмет виконання зобов’язання.

Предмет виконання – це певні матеріальні або духовні блага у зв’язку зі створенням або передачею яких, було встановлено зобов’язання.

У предметі виконання зобов’язання виражаються найістотніші обов’язки боржника з належного виконання зобов’язання.

За своєю юридичною природою виконання зобов’язання є різновидом правочинів, більшою частиною однобічних.

Виконання зобов’язання підпорядковано ряду принципів. Тобто положенням, які встановлені законом і яких необхідно дотримуватися в процесі виконання зобов’язання.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 223 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...