Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Процес розробки мови ALGOL 60



Протягом 1959 року мова ALGOL 58 гаряче обговорювався як у Європі, так і Сполучених Штатах. У європейському виданні ALGOL Bulletin і в Communications of the АСМ була опублікована велика кількість пропозицій, що стосувались змін і доповнень до цієї мови. У 1959 році на Інтернаціональній конференції з обробки інформації (International Conference on Information Processing) була представлена робота Цюріхского комітету, у якій Бекус запропонував нову форму для опису синтаксису мов програмування, пізніше названу формою Бекуса-Наура (BNF — Backus-Naur form). Докладно вона описана в главі 3.

У січні 1960 року відбулися другі збори комітету з розробки мови ALGOL, цього разу в Парижі. На цих зборах мали обговорити 80 пропозицій, офіційно представлених на розгляд. При цьому розробкою мови ALGOL глибоко займався Питер Наур (Peter Naur) з Данії, незважаючи на те, що він не був членом Цюріхской групи. Саме Наур створив і видавав ALGOL Bulletin. Наур довгий час вивчав роботу Бекуса, що вводила поняття форми BNF, і прийшов до висновку, що цю форму можна використовувати для формального опису результатів зборів 1960 року. Після внесення у форму BNF декількох відносно невеликих змін Наур створив за її допомогою опис знову запропонованої мови і передав його комітету 1960 року на початку наради.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...