Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етапи розвитку міжнародної валютної системи



ЕТАПИ РОЗВИТКУ ОСНОВИ П Е Р Е В А Г И Н Е О Д О Л І К И
золотий стандарт(існував з 1821р. по 1944р. фіксовані валютні курси на основі золотого паритету для кожної валюти 1. Збереження стійких валютних курсів. 2. Забезпеченя стабільності зовнішньої та внутрішньої економічної політики. 3. Сприятливі умови для розвитку міжнародної торгівлі. 4. Стабільність внутрішніх цін.   1. Залежність грошової маси в обігу в світі від добування і виробництва золота. 2. Неможливість проведення незалежної грошово- кредитної політики.
Золотовалютний (доларовий)стандарт Бреттон-Вудська валютна система (існувала з 1944 по 1976р). Факсація обмінних курсів на основі валютних паритетів 1. Спроба збільшити гнучкість регулювання валютних курсів шляхом зменшення ролі золота. 2. Обмеження відхилень валютних курсів від офіційних паритетів за допомогою інвестицій. 3. Створення міжнародного валютного фонду (МВФ) який відіграє важливу роль в міжнародних фінансах до сьогодні. 1.Практика довільних корегувань валютних курсів. 2. Незацікавленість урядових органів у своєчасному корегуванні валютних курсів. 3. Неможливість забезпечення необхідного рівня міжнородної ліквідності.
Золотовалютний (доларовий)стандарт Бреттон-Вудська валютна система (існувала з 1944 по 1976р). Факсація обмінних курсів на основі валютних паритетів 1. Спроба збільшити гнучкість регулювання валютних курсів шляхом зменшення ролі золота. 4. Обмеження відхилень валютних курсів від офіційних паритетів за допомогою інвестицій. 5. Створення міжнародного валютного фонду (МВФ) який відіграє важливу роль в міжнародних фінансах до сьогодні. 1.Практика довільних корегувань валютних курсів. 4. Незацікавленість урядових органів у своєчасному корегуванні валютних курсів. 5. Неможливість забезпечення необхідного рівня міжнородної ліквідності.
Паперово-валютний стандарт Ямайська валютна система система корегування плаваючих курсів. 1.Система дозволяє забезпечити довгострокову гнучкість валютним курсам, необхідну для вирівнювання платіжних балансів і короткострокову стабільність для стимулювання міжнародної торгівлі і фінансів. 1.Відмова від фіксованих валютних курсів означає відмову від механізму стимулювання інфляції. 2. Непостійність і різка мінливість валютних курсів при введенні режимів "вільного плавання"

МІЖНАРОДНИЙ ВАЛЮТНИЙ ФОНД (МВФ) - має статус спеціалізованої установи ООН, створений у 1944 на міжнародній валютній конференції в м. Бреттон-Вудс (США).

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ МВФ:

n забезпечення системи платежів за фінансовими і торгівельними операціями між країнами учасниками Фонду;

n надання їм короткострокових кредитів для покриття дефіцитів платіжних балансів;

n стабілізація національних валют, сприяти їх конвертованості та запобіганню раптовому знеціненню внаслідок ринкової конкуренції;

n співробітництво з урядами держав і надання консультативної допомоги з питань організації фінансової та валютної системи.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 690 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...