Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура ринку



СТРУКТУРА РИНКУ - це сукупність окремих ринків у межах національної економіки або внутрішнього ринку, світового господарства та його окремих регіонів і взаємодія між ними.

n ФІНАНСОВИЙ РИНОК - це певна сукупність економічних відносин з приводу організації і куплі-продажу вільних грошових коштів та їх перетворення на грошовий капітал.

n РИНОК РОБОЧОЇ СИЛИ - це сукупність економічних відносин між найманими працівниками, підприємцями і біржами праці з приводу організації, використання і куплі-продажу робочої сили.

n РИНОК ЗАСОБІВ ВИРОБНИЦТВА, АБО РИНОК КАПІТАЛУ - це функціонування таких інститутів як товарна біржа, де укладають контракти між виробниками і споживачами, забезпечується співвідношення цін попиту і пропозиції.

n РИНОК ПРЕДМЕТІВ СПОЖИВАННЯ І ПОСЛУГ - це ринок, на якому людина задовольняє свої фізіологічні та соціальні потреби.

n РИНОК ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ - це відносини, які виникають і розвиваються між людьми з приводу створення і привласнення об’єктів інтелектуальної власності (пакети, ліцензії).

n ВАЛЮТНИЙ РИНОК - це важлива сфера економічних відносин з приводу купівлі-продажу іноземних валют і платіжних документів.

n РИНОК ІНФОРМАЦІЇ -це сукупність економічних відносин з приводу збирання, обробки, систематизації інформації та її продажу кінцевому споживачу.

n РИНОК ЗОЛОТА - це сукупність економічних відносин з приводу організації і куплі-продажу золота.

n ТІНЬОВИЙ РИНОК- це ринок заборонений законом.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 158 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...