Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Механізми спрацьовування вірусів



Бомби сповільненої дії. Цей різновид вірусів-руйнівників відрізняється тим, що не має фази розмноження. Імплантований тим або іншим способом єдиний екземпляр вірусу пасивно «дрімає» в очікуванні моменту спрацьовування. З одного боку, «відловлювати» такі віруси важко, оскільки вони ніяк себе не виявляють. З другого боку, їх не менше важко і поширювати, оскільки будь-яке спрацьовування екземпляра такого вірусу стає для нього останнім. Вірусам цієї породи прогнозується важлива роль у міждержавних і міжкорпоративних інформаційних війнах XXI століття.

«Троянські коні». Троянські коні не призначені для руйнування. Їхня задача — агентська. Наприклад, такий агент може фіксувати натиснення клавіш у момент введення парольних або реєстраційних даних і записувати їх в невидимий файл. Отримавши доступ до інфікованого комп'ютера, зловмисник може легко скопіювати конфіденційні дані і понести їх з собою. У зв'язку з розвитком Інтернету останнім часом розповсюдилися «Троя», що виконують функції мережного серверу. Під час роботи в Інтернеті цей невидимий сервер займається поставкою в мережу інформацію від нас без нашого відома. Що він передає і кому — це залежить від властивостей конкретної «Трої». Звичайно він передає парольну інформацію тим, хто здатний його «почути». Зловмисники за допомогою спеціальних скануючих програм перебирають ІР-адреса Інтернету у пошуках потенційної жертви. Розшукавши такий працюючий «сервер», вони дістають з його допомогою доступ до комп'ютера жертви, як до свого власного.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...