Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Графічний редактор Paint



MS Paint – графічний редактор, що створює зображення у вигляді набору пікселів. MS Paint за своїми можливостями він не відповідає сучасним вимогам, але в силу простоти і доступності залишається необхідним компонентом операційної системи. Розібравшись з принципами управління цією програмою, легше освоювати інші, більш потужні засоби роботи з графікою.

Програма запускається командою Пуск – Програми - Стандартні - Paint.

Панель інструментів
Колірна палітра
Налаштування інструментів
Робоче вікно програми Paint представлено на рис.48. До складу його елементів управління, крім рядка меню, входять панель інструментів, налаштування інструменту і колірна палітра. Кнопки панелі інструментів служать для виклику креслярсько-графічних інструментів.

Рис.48 – вікно програми MS Paint  
Задання розміру робочої області. Перед початком роботи слід хоча б приблизно задати розмір майбутнього малюнка. Розміри задають в полях Ширина та Висота діалогового вікна Атрибути (Рисунок - Атрибути). Розмір в сантиметрах задають в тих випадках, коли передбачається виводити роботу на друкуючий пристрій (принтер) або вбудовування зображення на сторінку з текстовим документом. У тих випадках, коли малюнок призначений для відтворення на екрані, як одиниця виміру вибирають точки (пікселі). Так, наприклад, якщо малюнок готується для використання як фон Робочого столу, його розміри слід прийняти рівними величині екранного дозволу монітора (640х480; 800х600; 1024х768 пікселів і т.д.).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 521 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...