Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція 6. 1. Поняття накопичувача інформації



НАКОПИЧУВАЧІ ІНФОРМАЦІЇ. ПЕРИФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ

ПЛАН

1. Поняття накопичувача інформації.

2. Розміщення інформації на магнітному диску

3. Накопичувачі на жорсткому магнітному диску

4. Накопичувачі на гнучких магнітних дисках

5. Накопичувачі великої ємності: CD-ROM, CD-RW, DVD

6. Периферійні пристрої. Пристрої вводу

Інформація, що використовується комп’ютером при роботі, зберігається в оперативній пам’яті. Коли комп’ютер вимикається, вміст оперативної пам’яті зникає. Тому необхідно мати пристрої, які б зберігали інформацію, коли комп’ютер вимкнений. Для цього в комп’ютерах використовують зовнішні запам’ятовуючі пристрої. Зовнішня пам’ять комп’ютера призначена для довготривалого зберігання інформації в компактній формі. Якщо в оперативній пам’яті дані зберігаються не довше часу роботи програми, то у зовнішній пам’яті інформація може зберігатися місяцями і роками. По цій причині пристрої зовнішньої пам’яті називаються також накопичувачами.

Для кожного з накопичувачів у системному блоці ПК є спеціальні монтажні відсіки. Це дозволяє компактно розміщувати всі необхідні пристрої зовнішньої пам’яті. До пристроїв зовнішньої пам’яті відносяться гнучкі і жорсткі магнітні диски, оптичні, магнітооптичні диски та ін.

Важливими характеристиками пристроїв зовнішньої пам’яті є їх інформаційна ємність (кількість інформації, що зберігається на цьому носії), час доступу до інформації, надійність її зберігання.

Інформація в дискових накопичувачах, так само як і в пам’яті комп’ютера, подається у двійковому вигляді і вимірюється байтами. В основу запису, зберігання і зчитування інформації на пристроях зовнішньої пам’яті покладені наступні принципи – магнітний,оптичний та електричний, що забезпечують збереження інформації і після вимкнення комп’ютер





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...