Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення режимів роботи ЕОМ залежно від можливостей доступу користувача до машинних ресурсів



Тема 6. Режим роботи ЕОМ

Визначення режимів роботи ЕОМ залежно від можливостей доступу користувача до машинних ресурсів.

Особливості організації програмного та технічного забезпечення.

Характеристика пакетного, інтерактивного (або діалогового) режимів оброблення інформації в АІС і режимів реального часу, розподілу часу.

Визначення режимів роботи ЕОМ залежно від можливостей доступу користувача до машинних ресурсів

Режими роботи ЕОМ визначають залежно від можливостей доступу користувача до машинних ресурсів й особливостей організації програмного та технічного забезпечення. Розрізняють такі режими оброблення інформації в АІС: пакетний, телеоброблення, інтерактивний (або діалоговий), реального часу, розподілу часу.

Найпоширенішими технологіями робочого стола є редагування текстових даних, оброблення графічних і табличних даних.

Для роботи з текстом використовують текстові процесори (редактори). Вони забезпечують реалізацію чотирьох процедур:

1) процедура впровадження,

2) процедура перегляду,

3) оброблення,

4) відтворення тексту.

Графічні процесорице інструментальні засоби, що дають змогу створювати і модифікувати графічні образи із застосуванням відповідних Ш — комерційної графіки; — ілюстрованої графіки; — наукової графіки.

Гіпертекстнова технологія відображення неструктурованого вільно нарощуваного знання. Під гіпертекстом розуміють систему інформаційних об'єктів (статей, документів, сторінок), з'єднаних між собою спрямованими зв'язками, що утворюють мережу.

Гіпертекстова структура на множині інформаційних елементів (А, В,..., L), породжена асоціативними відношеннями

Гіпертекстову технологію орієнтовано на оброблення інформації не замість людини, а разом із нею, тобто вона є авторською. Користувач сам визначає підхід до вивчення або створення матеріалу з урахуванням своїх індивідуальних здібностей, знань, рівня кваліфікації та підготовки. Гіпертекст містить не тільки інформацію, а й апарат її ефективного пошуку.

Файли з мультимедійною інформацією зберігаються на CD-ROM, диску або на мережному сервері. Оцифроване відео зберігається у файлах із розширенням AVI, аудіоінформація — у файлах із розширенням WAV, аудіо- у формі інтерфейсу MIDI із розширенням MID. Для їх підтримки розроблено файлову підсистему, яка забезпечує передачу інформації з CD-ROM з оптимальною швидкістю, що істотно при відтворенні аудіо- та відеоінформації.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 854 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...