Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Патентування



Податковим кодексом передбачений збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який передбачає видачу торгових патентів (ст. 267 ПК).

Патентуванню підлягає, зокрема, торговельна діяльність (в т. ч. роздрібна) у пунктах продажу товарів

Пункт продажу товарів для цілей Податкового кодексу - це: 1) магазин, інша торговельна точка, що розташовані в окремому приміщенні, будівлі або їх частині, і мають торговельний зал для покупців або використовують для торгівлі його частину; 2) кіоск, палатка, інша мала архітектурна форма, яка розташована в окремому приміщенні, але не має вбудованого торговельного залу для покупців; 3) автомагазин, розвозка, інший вид пересувної торговельної мережі; 4) лоток, прилавок, інший вид торговельної точки у відведеному для торговельної діяльності місці, крім лотків і прилавків, що надаються в оренду суб'єктам господарювання - фізичним особам та розташовані в межах спеціалізованих підприємств сфери торгівлі - ринків усіх форм власності; 5) стаціонарна, малогабаритна і пересувна автозаправна станція, заправний пункт, який здійснює торгівлю нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом; 6) фабрика-кухня, фабрика-заготівельня, їдальня, ресторан, кафе, закусочна, бар, буфет, відкритий літній майданчик, кіоск, інший пункт ресторанного господарства; 7) оптова база, склад-магазин, інші приміщення, що використовуються для здійснення оптової торгівлі за готівку, інші готівкові платіжні засоби та з використанням платіжних карток;

3. Отримання дозволу головного державного санітарного лікаря на об’єкти з реалізації (роздрібної торгівлі) харчовими продуктами.

НПА:

1. ЗУ “Про безпечність та якість харчових продуктів”

2. Порядок видачі експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів: затверджений Постановою КМУ від 12 травня 2007 р. №712

Підзаконні акти щодо роздрібної торгівлі для підготовки:

1. Розпорядження КМУ від 25 червня 2008 р. №902-р “Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією

2. Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.07.2013 №185 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами”

3. Наказ Міністерства економіки України від 19.04.2007 р. №104 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами”

4. Наказ Міністерства економіки та з питань Європейскої інтеграції України №218 від 24.07.2002 р. “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами”

5. Наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України №349 від 24.06.96 р. “Про затвердження Інструкції про Книгу відгуків і пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі та у закладах ресторанного господарства”

6. Наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України №02 від 04.01.97 р. “Про затвердження Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та закладах ресторанного господарства”.

7. Постанова КМУ від 11.11.2009 р. “Про затвердження Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засоби, та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери”.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...