Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Маятникова;



При маятниковій системі перевезень транспорт неодноразово обертається між двома вантажно-розвантажувальними пунктами (цехами, складами).

Схеми маятникових маршрутів бувають:

1) односторонні - застосовуються при перевезенні вантажів в одному напрямку (механічний - складальний, заготівельний - механічний.);

2) двохсторонні - при рівномірних за потужністю вантажопотоках в обидва напрямки (механічний - термічний);

3) променеві - організуються, коли із одного пункту перевозяться вантажі в декілька пунктів або навпаки доставляються із декількох пунктів в один (центральний склад в цехи, вивіз готової продукції із цехів на склад готової продукції).

2) кільцева система маршрутів базується на русі транспортних засобів, в одному напрямку по замкнутій лінії, на якій розміщені декілька вантажно-розвантажувальних пунктів, склади і цехи.

Розрізняють кільцеві маршрути з рівномірним, зростаючим, спадним вантажопотоком.

Систему маршрутів вибирають в залежності від розміщення на території підприємства цехів, складів, від продуктивності транспортних засобів, вантажу і т.д.

Техніко-економічне планування заключається в розробці річного плану, в якому визначається обсяг і вантажообіг перевезень; обсяг вантажно-розвантажувальних робіт; парк транспортних і підйомно-транспортних машин, показники використання техніки та інші.

Календарне планування ведеться в розрізі місяця, декади, зміни і полягає у встановленні календарних нормативів (тривалості транспортних циклів, нормативів простою під вантажно-розвантажувальні операції, періодичність доставки та ін.); розробки маршрутів і розкладів руху, встановленні режиму роботи вантажно-розвантажувальних постів, графіків подачі техніки, оперативних планів перевезень і змінно-добових завдань на основі уточнених планів виробництва і заявок цехів на виділення транспорту.

Диспетчерування перевезень спрямоване на успішне виконання змінно-добових завдань, контроль за правильним використанням техніки і організацією робіт на вантажно-розвантажувальних пунктах, забезпечення виконання розкладу руху транспорту.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...