Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття задуму інновацій, його перевірка



Згідно з Ф.Котлером [7] задум товару доцільно роз­гля­дати на трьох рівнях, де кожен наступний характеризує більш високий рівень узагальнення описів конкретних нововведень:

1 Товар за задумом (основна вигода для споживачів і виробників нового товару).

2 Товар у реальному виконанні (назва, очікувані техніко-еконо­мічні характеристики, дизайн, упакування і т.п.).

3 Товар з підкріпленням (передпродажний і післяпродажний сер­віс, стимулювання споживачів, гарантії, запчастини, додаткові прилад­дя, що розширюють галузь використання товару, і т.п.).

Альтернативні задуми товару слід оцінити і вибрати кращий. Це передбачає апро­бацію задуму на потенційних споживачах, наприклад, шляхом їх опитування відносно задуму товару: чи зрозумілий задум, як вони його оцінюють, у чому вони вбачають вигоди його споживання тощо? Відповіді споживачів допомагають визначити, якому із задумів слід віддати перевагу, і в той самий час формують у респондентів образ товару – уявлення, що склалося у споживачів про реальний чи потенційний товар.

Це дозволить сформувати в очах споживачів, а саме вони дають остаточну оцінку новинці, образ не просто товару, а комплексу, що містить основний товар, додаткові і допоміжні товари, а також пос­луги, спрямовані на задоволення їхніх потреб. Таким чином, можна істот­но підвищити корисність інновації для споживачів.

Подальший аналіз є набагато більш деталізованим, оскільки роз­роблення інновації, організація її виробництва і збуту – це складний, здебільшого тривалий за часом і високовартісний етап. Він пе­ред­бачає проведення серйозних ринкових досліджень і завершується розробленням стратегії маркетингу з просування інновації на ринок (див. попередню тему). Основним інструментом такого аналізу є сегментація ринку.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 630 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...