Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вилучення знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів



Усі перелічені вище знаряддя добування (заготівлі) природних ресурсів (крім плавучих транспортних засобів) підлягають вилученню у таких випадках:

• полювання з мисливською зброєю, на користування якою немає дозволу органів внутрішніх справ;

• полювання без відповідних спеціальних документів;

полювання у заборонені строки;

полювання у недозволених місцях, а також в угіддях, не зазначених в

дозволі;

полювання на заборонені для добування види тварин, а також на види

тварин, не зазначені в дозволі;

нетверезому стані з незачохленою зброєю;

скоєння власником зброї дій, які завдали значних збитків (більше ста

мінімальних розмірів заробітної плати) або можуть бути кваліфіковані

як кримінальний злочин (погроза і таке інше).

Транспортні та плавучі засоби, незалежно від форм власності, підлягають вилученню, якщо вони були затримані безпосередньо при скоєнні їх власником дій, які кваліфікуються як кримінальний злочин.

Оцінка якісного стану вилучених знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів визначається в присутності їх власника, а якщо його не встановлено, якісний стан знарядь оцінюється рейдовою групою. В разі непогодження порушника з оцінкою якісного вилучених знарядь, власник записує в протокол особисту думку з даного питання, може за власній рахунок провести експертну оцінку знарядь за місцем їх зберігання.

У разі неможливості розгляду справи про адміністративне правопорушення на місці, державний інспектор, який склав протокол, зобов'язаний вручити порушнику повідомлення про місце та час розгляду справи (або направити його письмово рекомендованим листом), його права і обов'язки. Усунення порушень після складання не може бути підставою для звільнення порушника від установленої відповідальності.

У випадках вилучення знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів одночасно з протоколом про адміністративне правопорушення заповнюється опис. Опис заповнюється у двох примірниках, перший примірник вручається порушнику.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 297 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...