Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Для полегшення співпраці між ОКОІ та НОК коден НОК може призначити аташе як посередника між ОКОІ та своїм НОК



Історична довідка – ЦЕ ЦІКАВО!!!

* Як Барселона готувалася до проведення Ігор XXV Олімпіади у 1992 р.

В основу діяльності ОКОІ був покладений принцип єдності і координації зусиль муніципалітету Барселони, Олімпійського комітету Іспанії, уряду країни і генералітету автономної області Каталонії, причому тільки Олімпійський комітет Іспанії був звільнений від яких- або фінансових зобов'язань.У Генеральну ассамблею оргкомітету входили 134 особи.

ОКОІ визначив 35 напрямів діяльності, спрямованих на організацію урочистих церемоній відкриття і закриття Ігор, будівництво олімпійських об'єктів, забезпечення безпеки учасників і гостей Ігор, кредитування різних програм, удосконалювання інфраструктури й ін.

Бюджет Ігор формувався таким чином, щоб домогтися того, щоб дохід від Ігор покрив витрати, позв'язані з їхнім проведенням, та щоб вкладені в Ігри засоби стали внеском в інфраструктуру міста.

ОКОІ установив видаткову частину бюджету в сумі 106 млн 721 тис. песет. Основні витрати були зв'язані з будівництвом і реконструкцією спортивних споруд, адміністративними витратами і будівництвом Олімпійського селища.

Основними статтями доходу вважалися продаж телевізійних прав, спонсорські угоди і проведення лотерей.

Ігри в Барселоні викликала чималий інтерес у представників великого бізнесу. Серед них — 12 найбільших міжнародних компаній, що беруть участь у програмі олімпійського маркетингу ТОП-2, а також чимало іспанських спонсорів.

За організацію інформаційного забезпечення Ігор відповідала Олімпійська телерадіомовна організація (РТО-92). Вперше в історії Ігри-1992 у Барселоні змогли побачити на своїх телеекранах близько 3,5 млрд чол. РТО-92 відзняла в Барселоні близько 1800 годин плівки. У її розпорядженні було 60 пересувних телеустановок і 400 телекамер, що знімали змагання по усім видам спорту олімпійської програми. Загальна чисельність персоналу, зайнятого для телемовлення на закордонну аудиторію, склала 3500 чоловік. Передача олімпійських трансляций здійснювалася по 45 супутникових каналах зв'язку.

У Барселоні були акредитовані близько 4500 журналістів з різних країн світу.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 338 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...