Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ігри ХХVІI Олімпіади, Сідней, 16 вересня – 30 вересня 2000 р



Ігри 2000р. кардинально відрізнялись від попередніх уважним відношенням господарів до учасників та гостів змагань. Відомий журналіст Олівер Хант писав: «Якщо Атланта була символом антитези олімпійського духу, то Сідней повернув ОІ всьому світу».

Ігри ХХVІI Олімпіади перевершили за масштабністю всі попередні: 10651 спортсмен з 199 країн виборювали 300 комплектів нагород в змаганнях з 37 видів спорту.

Гучний резонанс отримала історія пов’язана з відомою американською легкоатлеткою Меріон Джонс, яка на Іграх виборола 5 медалей 3 з яких золоті. Через декілька років після Ігор проти неї були висунуті звинувачення в вживанні допінгу і під натиском ВАДи Меріон Джонс зізналась та була змушена 2007р. повернути МОКу 5 олімпійських нагород.

Програма легкоатлетичних змагань було розширена з 44 до 46 видів змагань: у жінок було включено стрибки з жердиною та метання молоту. Змагання з плавання принесли в спорт цікаву новинку – гідродинамічні костюми, які підвищують швидкість більш ніж на 3%, що дозволило встановити світові рекорди в 10 номерах програми.

В неофіційному командному заліку першу сходинку посіла команда США (36-24-31). На другій позиції розташувалась збірна команда Росії, котра завоювала 32 золотих, 28 срібних та 28 бронзових нагород. На трете місце вийшла збірна Китаю (28-16-15). Оцінюючи виступ в Сіднеї світових лідерів в ОС останніх років необхідно відмітити значний прогрес китайських спортсменів. Китайські спортсмени були лідерами в змаганнях з важкої атлетики, стрибках в воду, бадмінтоні, стрільбі стендовій та кульовій, настільному тенісі. Загальна кількість медалей сягнула 40, що становить 67,8% загальної кількості завойованих ними нагород.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...