Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5. Ліцензування господарської діяльності в будівництві



Ліцензування учасників інвестиційної діяльності, які займаються проектно-розвідувальними роботами провадиться на основі Закону України "Про інвестиційну діяльність".

Господарська діяльність у будівництві, пов’язана із створенням об’єктів архітектури, підлягає ліцензуванню у порядку, визначеному законодавством, за такими видами:

1) вишукувальні роботи для будівництва;

2) розроблення містобудівної документації;

3) проектування об’єктів архітектури;

4) будівельні та монтажні роботи;

5) монтаж інженерних мереж;

6) будівництво транспортних споруд;

7) інжинірингова діяльність у сфері будівництва.

Керівництво роботою, пов’язаною з ліцензуванням, покладено на ДержАрхбудІнспекцію України, яка виконує свої функції з цього питання на основі нормативних документів.

Для отримання ліцензії учасник інвестиційної діяльності подає в регіональний центр з ліцензування за місцем своєї реєстрації такі документи:

- заяву за встановленою формою;

- документ, який підтверджує, що предметом його діяльності є роботи, передбачені Переліком видів робіт у проектуванні та будівництві, які потребують атестації виконавця;

- дані, підтверджені документально, про власну виробничо-технічну базу або про можливість залучення потрібних засобів виробництва для виконання робіт;

- відомості стосовно професійного й кваліфікаційного складу провідних фахівців;

- відомості стосовно діючої в організації системи контролю за якістю виконання робіт.

Експертна комісія розглядає матеріали, подані на експертизу учасником інвестиційної діяльності за направленням центру з ліцензування, обстежує організації, які подали заявки, з метою вивчення їх можливостей виконати проектні й розвідувальні роботи, а потім готує експертні висновки. У разі потреби вимагає додаткові дані, і якщо виявиться, що не всі документи подані, повертає їх замовнику.

Рішення щодо видачі ліцензії або відмови від її видачі має бути прийняте у термін, що не перевищує 30 днів від дня отримання заяви й необхідних документів. У рішенні про відмову від видачі ліцензії повинна бути письмово обґрунтована підстава відмови.

Термін дії ліцензії – п’ять роки, а для новостворюваних юридичних осіб і громадян, які отримують ліцензію вперше − три роки. Рішення щодо подовження терміну дії ліцензії приймається у порядку, встановленому для її отримання.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 645 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...