Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відступи і виступи



Відступ – це відстань між текстом і лівим або правим полем сторінки. Регулювати відступ можна вручну за допомогою горизонтальної координатної лінійки (див. рис. 3.1), на якій розміщуються: маркер першого рядка, маркер лівої і правої меж абзацу. Пересуваючи їх за допомогою миші, зручно змінювати відповідні параметри абзацу.

Відступи можна розділити на три види:

· відступ зліва – встановлює положення всього абзацу відносно лівого поля сторінки;

· відступ справа – задає положення абзацу відносно правого поля;

· відступ першого рядка – визначає положення першого рядка абзацу.

Разом з відступами можуть використовуватися виступи. Виступ зміщує текст ліворуч від первинної лінії тексту, при цьому він не поширюється на перший рядок абзацу. Зазвичай виступи застосовують при створенні нумерованих і маркованих списків, покажчиків. Для установки виступу використовують маркери горизонтальної лінійки (рис. 5.7).

Рис. 5.7. Маркери відступів на координатній лінійці

Відрегулювати відступи і виступи можна також у діалоговому вікні Абзац:

1. Виділіть абзац, для якого необхідно задати форматування.

2. Відкрийте вікно Абзац, клацнувши на відповідній кнопці групи Абзац (див. рис. 5.1). Перейдіть на вкладку Відступи та інтервали.

3. Для встановлення правого і лівого відступів уведіть значення правого відступу в поле Праворуч: і лівого в полі Ліворуч: області Відступ (рис. 5.4). Якщо задати від’ємне значення відступу, текст буде винесений на праве або ліве поле (виступ).





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1067 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...