Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структурна схема та класифікація електрообладнання



На тепловозах з електричною передачею тяговий генератор перетворює механічну енергію двигуна внутрішнього згорання в електричну для живлення тягових електродвигунів. Отриману електричну енергію електродвигуни знову перетворюють в механічну енергію і обертають колісні пари локомотива. Така в найзагальніших рисах схема електричної передачі тепловозів. Окрім тягових електричних машин, на тепловозах встановлені різні додаткові електричні генератори і електродвигуни, електричні апарати і пристрої керування, автоматичного регулювання роботи окремих агрегатів, захисту обладнання від недопустимих режимів роботи. Тепловози мають електричні світлові сигнали, прожектори, систему внутрішнього і зовнішнього освітлення. Для пуску дизелів, а також дії сигналів, освітлення при непрацюючому дизелі використовуються акумуляторні батареї. Агрегати і пристрої електричного обладнання об'єднані для взаємодії електричними колами, виконаними з дротів різного перетину.

 
 


Електричні машини і апарати в процесі роботи нагріваються внаслідок втрат енергії в них. Для охолодження атмосферним повітрям застосовують як вентилятори, встановлені безпосередньо на валах електричних машин (самовентиляція), так і додаткові окремі вентилятори. На обладнання діють різноманітні динамічні сили, які не мають впливати на роботу машин і апаратів.

Важливим при проектуванні тепловозів є масовий показник:

.

Один з напрямів удосконалення конструкції (віддтак зменшення маси) електричних машин є застосування нових ізоляційних матеріалів (пропиточні лаки, слюда і т.п.), що дозволило перейти до класів ізоляції F =150°C, H =180°C.

ЭД118: ;

ЭД900: ;

ГП311Б (ТЭ10): ;

ГС501А: .





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 670 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...