Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЛЬВІВ – 2015



Навчально-науковий інститут економіки і менеджменту

 
 

Лакіза В. В.

ОБЛІК МІЖНАРОДНИХ ОПЕРАЦІЙ

КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

Для студентів напряму підготовки

7.03050301, 8.03050301, «Міжнародна економіка»

Усіх форм навчання

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Протокол №10 від «12» 02.2015р.

ЛЬВІВ – 2015


Лакіза В. В. Облік міжнародних операцій: Конспект лекцій для студентів напряму підготовки 7.03050301, 8.03050301 «Міжнародна економіка» усіх форм навчання. - Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015. – 152с.

Укладачі В.В. Лакіза, ст.викл.

Відповідальний за випуск Кузьмін О.Є., д.е.н., проф.

Рецензент Чернобай Л.І., к.е.н., проф.

Алєксєєв І.В., д.е.н., проф.

ЗМІСТ

Вступ …………………………………………………………………………………..  
     
Тема 1 Загальна характеристика обліку міжнародних операцій ….……………….  
     
Тема 2 Організація обліку міжнародних операцій. …………………….……………  
     
Тема 3 Облік іноземної валюти…………………….…………………………..…….  
     
Тема 4 Облік імпортних операцій. ……………….…………………….……………  
     
Тема 5 Облік експортних операцій. ……………….………………………………..  
     
Тема 6 Облік товарообмінних операцій. ……………….……………………………  
     
Тема 7 Облік операцій з переробки. ……………….…………………………….…  
     
Тема 8 Облік розрахунків з підзвітними особами в іноземній валюті…………….  
     
Тема 9 Облік гуманітарної допомоги. ……………….………………………………  
     
Тема 10 Облік власного капіталу на підприємствах з іноземними інвестиціями…..  
     
Тема 11 Облік специфічних міжнародних операцій. ……………….……………  
     
Список використаної літератури……………………………………………………………  

Вступ

Міжнародна діяльність є важливим фактором розвитку кожної країни та підвищення ефективності виробництва конкурентоспроможної продукції. Це обумовлюється тим, що міжнародна діяльність дозволяє країнам розвивати спеціалізацію, підвищувати продуктивність своїх ресурсів і таким чином збільшувати загальний обсяг виробництва. На розвиток і структуру міжнародної діяльності кожної з країн впливають основні тенденції розвитку міжнародної діяльності, зокрема, і такої як набуття пріоритетного значення міжнародного ринку послуг при невпинному зростанні міжнародного товарного ринку. Проведення будь-якої операції на міжнародному ринку передбачає укладання відповідних договірних угод. Зовнішньоекономічні торговельні договори відіграють важливу роль в регулюванні міжнародної комерційної діяльності і за своїм характером так або інакше пов’язані з правовим полем щонайменше двох держав.

Розвиток ринкових відносин у національній економіці призвів до ускладнення господарських процесів і врешті до необхідності проведення досліджень впливу договірних умов на методику обліку при здійсненні господарських операцій. Дана проблема пов’язана не тільки з правовим, а й з економічним аспектом. Насамперед, це стосується необхідності врахування всіх суттєвих договірних умов та даних про їх виконання при формуванні облікової інформації щодо операцій з експорту та імпорту.

Саме тому вивчення курсу «Облік міжнародних операцій» є невід'ємною частиною навчального процесу студентів напряму підготовки «Міжнародна економіка». Основною метою даної дисципліни є не лише поглиблення теоретичних знань та набуття практичних вмінь відображення обліку міжнародних операцій, а перш за все формування навичок самостійного пошуку, інтерпретації та використання інформації для вирішення окремих питань, що супроводжують облікову роботу на підприємстві.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 339 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...