Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вихідні дані для розрахунку і проектування пальового фундаменту



Вихідні дані для розробки проекту пальового фундаменту:

а) матеріали інженерно-геологічних і гідрометеорологічних вишукувань будівельного майданчика;

б) дані про конструктивні особливості будівлі з урахуванням заглиблених частин, можливої реконструкції, та ін.;

в) величини і характер навантажень, котрі передаються фундаменти.

При оцінці і аналізі цих даних особливу увагу необхідно звернути на повноту інженерних досліджень (фізико-механічні властивості всіх шарів грунтів, рівень підземних вод і їх агресивність, достатню глибину і кількість гірських виробок – свердловин, шурфів, район будівництва), необхідних для вибору виду паль. В матеріальних дослідженнях повинні бути представлені дані польових і лабораторних досліджень грунтів, а в необхідних випадках, встановлюваних проектною організацією, - результати випробування натурних паль статичним або динамічним навантаженням (зондування).

Для пальових фундаментів глибини проходки виробок і досліджень грунтів повинні призначатися не менше ніж на 5м нижче глибини занурення паль, а при навантаженні на кущ паль більше 3000кН – не менше ніж на 10м. При полях паль розміром більше 10´10 м2. глибини проходки виробок і досліджень грунтів повинні перевищувати проектне заглиблення паль не менше ніж на ширину поля палі.

Розрахунок фундаментів паль і їх основ виконують за граничними станами:

а) першої групи –

за міцністю матеріалу паль і ростверків відповідно до вимог норм /1; 2;/;

за несучою здатністю ґрунтів основи /1, п. 3.10/;

за несучою здатністю (стійкісті) основ пальових фундаментів при дії значних горизонтальних навантажень або якщо основи обмежені укосами, або складені крутопадаючими шарами ґрунту і т.ін. /4/;

б) другої групи –

за величинами осідання основ пальових фундаментів від вертикальних навантажень /1, п. 3.15/;

за переміщеннями паль сумісно з ґрунтом підстав від дії горизонтальних навантажень і моментів /1, прил.1/;

за утворенням або розкриттям тріщин в елементах залізобетонних конструкцій пальових фундаментів /1, п. 3.6./.

Навантаження і дії, що враховуються в розрахунках пальових фундаментів, коефіцієнти надійності по навантаженню g f, а також можливі поєднання навантажень рекомендується застосовувати відповідно до вимог СНиП 2.01.07-85 з урахуванням вказівок /4/.

Розрахунок паль і пальових фундаментів і їх основ по несучій здатності виконується на головні і особливі поєднання навантажень, по деформаціях – на основні поєднання.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...