Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Зважаючи на важливість та змістовність даної теми, на її опрацювання відводиться два практичних заняття



Зважаючи на важливість та змістовність даної теми, на її опрацювання відводиться два практичних заняття. Перше з них присвячене питанням міжнародного цивільного процесу – сукупності відносин процесуального характеру, пов’язаних із захистом прав та інтересів іноземних фізичних та юридичних осіб у державних судах. Друге заняття присвячене питанням міжнародного комерційного арбітражу – особливого механізму вирішення міжнародних комерційних спорів.

Заняття доцільно розпочинати з обговорення основних теоретичних питань теми (для першого заняття – 1-4 питання, для другого – 5-8 питання). Під час обговорення зазначених питань необхідно мати на увазі, що проблема галузевої належності норм, що регулюють відносини міжнародного цивільного процесу та міжнародного комерційного арбітражу була і залишається предметом наукових дискусій. Тож необхідно уважно вивчити існуючі у науковій літературі точки зору на дану проблему.

Готуючись до теоретичних питань, необхідно також ретельно проаналізувати відповідні міжнародні та національні джерела правового регулювання відносин міжнародного цивільного процесу та комерційного арбітражу. Такий аналіз є необхідним під час розв’язання практичних завдань даної теми.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 180 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...