Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Активне прямування України до європейського та світового освітнього простору зумовлює розглядати іноземну мову як важливий чинник спілкування



Активне прямування України до європейського та світового освітнього простору зумовлює розглядати іноземну мову як важливий чинник спілкування. Отримання якісної освіти неможливо уявити без вивчення іноземної мови. Реалізація освітніх і навчальних цілей вимагає оволодіння іншомовними компетенціями, яке здійснюється за рахунок не тільки читання пізнавального матеріалу, а й в процесі ознайомлення з новими лінгвістичними поняттями, у поглибленні знань про вже відомі явища. У свою чергу, вивчення іноземної мови сприяє розвитку мислення і формує комунікативні компетенції. Оволодіння такими компетенціями є необхідною умовою для підготовки фахівців і формування умінь використовувати отриманні знання в практичній діяльності.

Запропоновані методичні вказівки призначені для опрацювання комплексу розмовних тем з дисципліни «Іноземна мова» для самостійної роботи студентів першого і другого курсів усіх напрямків підготовки денної та заочної форм навчання.

Метою створення «Методичних вказівок…» є розвиток навичок практичного володіння англійською мовою у студентів денної і заочної форм навчання в обсязі, передбаченому програмою. «Методичні вказівки…» складено з урахуванням диференційного підходу до викладання англійської мови студентам з різним рівнем підготовки.

«Методичні вказівки…» укладено на основі кредитно-модульної системи організації навчання. Кожен модуль включає 2-3 розмовні теми з комплексом вправ, націлених на вдосконалення лексико-граматичних навичок та розвиток навичок говоріння, але такий розподіл тем не є фіксованим, тобто викладач має можливість керувати черговістю вивчення матеріалу в залежності від навчально-методичних цілей.

Новизна «Методичних вказівок…» полягає в тому, що з урахуванням різного рівня підготовки студентів матеріал подається за двома рівнями складності, які відповідають рівням А21 (рівень а) та В2 (рівень В) згідно Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти.

Весь матеріал з вивчення будь-якої теми організовано згідно сучасних методичних принципів. Перед текстом подані слова, необхідні при вивченні певної теми, та ряд вправ, спрямованих на їх опрацювання у загальномовному контексті та контексті, визначеному темою, що вивчається. Післятекстові вправи мають на меті закріпити необхідні лексичні структури та на їх основі, на базі запропонованого тексту та відповідаючи на запитання, підготувати свою розповідь за темою. Крім того, електронний варіант «Методичних вказівок…», представлений за адресою http://s-edu.org.ua/fldknu, містить тести для перевірки набутих знань.

Модуль І

МОВЛЕННЄВИЙ ЕТИКЕТ

ОРГАНІЗАЦІЯ ВІЛЬНОГО ТА РОБОЧОГО ЧАСУ





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...