Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослід 1. Одержання золю і гелю кремнієвої кислоти



Налити в пробірку 2-4 мл 10-процентного розчину , додати 1-2 краплі фенолфталеїну і обережно прилити при розмішуванні скляною паличкою розчин силікату натрію. Спостерігати утворення золю кремнієвої кислоти. При подальшому приливанні силікату натрію золь переходить у гель, надлишок

забарвлює вміст пробірки в малиновий колір. Чому?

Дослід 2. Витіснення кремнієвої кислоти з її солі.

Налити в пробірку 4-5 мл силікату натрію і пропустити крізь нього вуглекислий газ із апарата Кіппа. Спостерігати зміни, що відбуваються.

Дослід 3. Одержання нерозчинних силікатів.

У пробірку налити 2 мл силікату натрію і додати приблизно 1 мл розчину сульфату міді (II). Повторити те ж саме з розчинами солей нікелю, кобальту, цинку та заліза. Що спостерігається?

Дослід 4. Гідроліз силікатів.

1. У пробірку покласти 1-1,5 г сухого товченого звичайного скла, додати 4-5 мл води, 2-3 краплі фенолфталеїну. Що відбувається?

2. Насипати в пробірку невелику кількість портландцементу і долити до половини її об’єму дистильованої води. Енергійно струхнути вміст пробірки. Дати відстоятись суспензії. Злити розчин у пробірку і додати декілька крапель фенолфталеїну. Що спостерігається?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 523 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...