Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунки з підзвітними особами



Грошові розрахунки з підзвітними особами відображаються описаними вище документами (Видатковий касовий ордер і Прибутковий касовий ордер) із зазначенням відповідного виду операції, підзвітної особи і суми. При поверненні заборгованості (документ Прибутковий касовий ордер) додатково вказується документ, за яким було видано кошти підзвітній особі. Інший спосіб погашення заборгованості підзвітної особи - за допомогою документа Авансовий звіт (меню Каса - Авансовий звіт).

   
   

Даний журнал містить перелік прибуткових і видаткових касових ордерів записаних протягом усього періоду ведення обліку по підприємству.
Звіти
В «1С: Підприємство 8.2» включені стандартні звіти, призначені для отримання даних по залишкам і оборотам рахунків, субконто та проводках у різних розрізах для бухгалтерського та податкового обліку. Стандартні звіти розраховані переважно на внутрішнє використання на підприємствах, провідних бухгалтерський і податковий облік за допомогою «1С: Підприємство 8.2».
Звіти використовують синтетичні та аналітичні дані бухгалтерського обліку.
Будь-який звіт може бути сформований для певної організації і для певного періоду часу. Це означає, що при формуванні стандартного звіту «1С: Підприємство 8.2» вибирає з відповідного журналу проводок тільки ті проводки, які відносяться до обраної організації та до вибраного періоду часу.
При відкритті будь-якого стандартного звіту «1С: Підприємство 8.2» підставляє вихідні дані за замовчуванням: як організації вибирається та організація, яка встановлена ​​в якості основної (меню Підприємство - Організації), в якості періоду часу - період часу, останній раз використовувався для формування звіту.
В «1С: Підприємство 8.2» Касова книга є звітом, в якому відображаються всі рухи готівкових коштів (меню Каса - Касова книга). Дані звіту можна використовувати для заповнення різних регламентованих форм:

• Касова книга;

• Журнал реєстрації прибуткових касових ордерів;

• Журнал реєстрації видаткових касових ордерів;

• Книга обліку прийнятих і виданих грошей.

Звіт може бути сформований для обраної організації та для обраної валюти за довільний період часу.


Звіт Оборотно- сальдова відомість по рахунку показує початкові кінцеві залишки, а також обороти за період для обраного рахунку. Для рахунків, по яких ведеться аналітичний облік, можна отримати залишки і обороти окремо по об'єкту аналітичного обліку (субконто). Якщо вибраний рахунок містить субрахунка, то звіт можга сформувати з деталізацією по субрахунках.



Звіт Аналіз рахунку відображає обороти між вибраним рахунком і всіма іншими рахунками за певний період, а також залишки по вибраному рахунку на початок і на кінець періоду За змістом виведеної інформації даний звіт схожий на звіт Обороти рахунку, відмінність полягає, головним чином, у формі подання інформації.


Як і в звіті Обороти рахунку, в звіті Аналіз рахунку дані можуть виводитися з додатковою розбивкою за періодами часу. Сформований звіт являє собою таблицю, в рядках якої наведені номери кореспондуючих рахунків і обороти в їх дебет і кредит (відповідно з кредиту і дебету вибраного рахунка), а також проміжні підсумки в розрізі встановленої періодичності. Звіт Картка рахунка являє собою стандартний звіт з граничною ступенем деталізації - до елементарної облікового запису. Сформований звіт являє собою упорядковану по датах вибірку інформації про проводки, які відносяться до вибраного періоду часу, і в яких був використаний вибраний рахунок. Звіт виводиться у вигляді таблиці, кожен рядок якої відповідає одній проводці. У порядку зліва направо виводиться наступна інформація:
- Дата;

- Відомості про документ і операції, які сформували проводку;

- Відомості про дебетовом обороті обраного рахунку в даній проводці (якщо обраний рахунок використовувався в проводці як рахунок дебету), кореспондуючий рахунок і сума дебетового обороту;

- Відомості про кредитовий обороті обраного рахунку в даній проводці;

- Сальдо обраного рахунку, після запису проводки.

Крім того, в таблиці виводиться підсумкова інформація: початковий залишок по вибраному рахунку, а також кінцевий залишок і підсумкові обороти.

Хід виконання:

Відповісти на питання та виконати вправи.

Вправи:

1 Ввімкнути комп’ютер.

2 Запустити програму 1С «Підприємство 8.2»

3 Вправа 1 Провести автоматизацію обліку ОСББ (рахунки 30, 31 і 372)
програми «1 С: Підприємство 8.2» на прикладі ОСББ «Альянс».
Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Альянс» зареєстровано

01.06.2010 г, є юридичною особою, ознака неприбуткової організації 0015 КВЕД 70.32.0, код ЄДРПОУ 26283774, форма власності - колективна. Ці дані і номера реєстрації по фондах запишемо в відомості про організації.
Бузак Олександр Олексійович - голова і касир ОСББ, працює на громадських засадах, зарплата не нараховується.
ПП «Семко H.A.» надає бухгалтерські послуги.


Основним видом доходу ОСББ «Альянс» є цільові внески мешканців на утримання будинку та прибудинкової території. Як вже згадувалося вище, цільові внески членів об'єднання, як у межах квартирної плати, так і додаткові, доцільно обліковувати на рахунку 48 «Цільове фінансування і цільові надходження». Щоб відобразити в 1С надходження грошей від мешканців необхідно заповнити Прибутковий касовий ордер датою відповідної дати оплати і на суму рівну сумі оплати мешканця.



На закладці Печать вказується прізвище та адресу мешканця, який сплатив за утримання будинку та прибудинкової території. Останнє є підставою платежу.
Типова друкована форма ПКО. Даний Прибутковий касовий ордер відображає надходження грошей 14.01.2011 р. У сумі 100,00 грн. На утримання будинку та прибудинкової території від мешканця будинку Юсовою, кв. 122, корп. 1. Підпис ставлять головний бухгалтер і касир (касир отримує гроші від мешканця, а бухгалтер, у свою чергу, підтверджує правильність проведення операції).


Видача грошей з каси фіксується за допомогою видаткового касового ордера. Перш ніж провести РКО необхідно заповнити, як і в ПКО, 2 вкладки, вказавши дату, суму, підзвітна особа і причину видачі грошей.



Друкована форма видаткового касового ордера. Даний РКО відображає операцію видачі грошей підзвітній особі (Бузак) для подальшого здійснення господарських витрат на потреби ОСББ в сумі 55,55 грн. Від 14.01.2011 р. Підзвітна особа отримує гроші на руки, попередньо вказавши свої паспортні дані і суму, отриману ним від касира (заповнюється від руки).


На підтвердження того, що гроші були витрачені на господарські витрати на потреби ОСББ підзвітній особі необхідно надати в бухгалтерію Авансовий звіт. Форма, яку необхідно заповнити.


У документі авансу вказано РКО від 14.01.2011 р. У сумі 55,55 грн., Підтвердний видачу грошей з каси підзвітній особі.


На закладці Інше вказано призначення коштів, виданих підзвітній
особі.
Друкована форма АТ підтверджує, що підзвітна особа Бузак отримав суму в розмірі 55,55 грн. І розрахувався нею з постачальником (оплатив Шеховцеву на підставі документа від 14.01.2011 р. За отримані матеріали).


У міру здійснення операцій в хронологічному порядку автоматично створюєте; звіт Касова книга. Щоб сформувати аркуш касової книги необхідно вказати потрібну дату або період і натиснути кнопку Сформувати. На аркуші Касовій Книзі відображені всі операції за вказану дату - надходження цільових внесків від Юсової кв. 122 к.1 в сумі 100,00 грн. І видача грошей підзвітній особі (Бузак О.О.) в сум 55.55 грн, а також показаний залишок на початок дня - 0.00 грн. І залишок на кінець дня - 44.45 грн.


Для підведення підсумків за звітний період складається звіт - Оборотно- сальдова відомість по рахунках 301 і 372 В ОСВ за рахунком 301 відображені - сальдо на початок і кінець періоду і обороти за період. Оскільки вхідний залишок дорівнює 0.00 грн., дебетове кінцеве сальдо на 31.03.2011р. дорівнює 76,65 грн, - як різниця між сумою грошей, які надійшли (ПКО за 1 квартал, 8691,34 грн.) і сумою виданих грошей (ВКО на суму 8614,69 грн, видану в 1 кварталі.).





У ОСВ за рахунком 372 за 1 квартал 2011 р.відображено - сальдо на початок і кінець періоду і обороти за період. Сальдо на кінець дорівнює нулю, тому що сума виданих і витрачених грошей рівні.
Ті ж результати, але з більш детальним описом руху грошових коштів, можемо побачити за допомогою звіту «Аналіз рахунку 30 і 372» за аналогічний період часу (1 квартал).


Протягом 1 кварталу в касу з 48 рахунку (субрахунок 481) надійшли грошові кошти в розмірі 8691,34 грн., І були видані гроші на 31 (311) і 37 (372) рахунку в розмірі 4400. 00 грн. І 4214,69 грн., Відповідно.



Аналіз рахунку 372 за 1 квартал показує, що за цей період підзвітною особою була отримана з каси сума в розмірі 4214,69 грн. У свою чергу, були витрачені суми в розмірі 660,54 грн. І 3554,15 грн. Вони відповідно, віднесені на рахунки 80 і 84.
Протягом 1 кварталу ОСББ «Альянс» кілька разів поповнювало свій поточний банківський рахунок в «УкрСиббанку». За допомогою звіту Картка рахунку ми бачимо упорядковану по датах вибірку інформації про проводки, які відносяться до вибраного періоду часу, і в яких був використаний вибраний рахунок (рахунок 31).


Звіт виводиться у вигляді таблиці, кожен рядок якої відповідає одній проводці. У порядку зліва направо виводиться наступна інформація:
- Дата;
- Відомості про документ і операції, які сформували проводку;
- Відомості про дебетовом обороті обраного рахунку в даній проводці (якщо обраний рахунок використовувався в проводці як рахунок дебету), кореспондуючий рахунок і сума дебетового обороту;
- Відомості про кредитовий обороті обраного рахунку в даній проводці;
- Сальдо обраного рахунку, що вийшло після запису проводки.
Підсумкова інформація щодо звіту:

Початковий залишок дорівнює 0.00 грн, підсумкові
обороти рівні 4400,00 грн., т.ч. кінцевий залишок дорівнює 4400,00 грн.
Даний звіт може бути сформований і по 301 і по 372 рахунками.

Питання для самоконтролю знань:

1 Дайте визначення ОСББ, опишіть основні правові моменти ведення обліку в ОСББ.

2 Які документи використовуються при автоматизації обліку розрахунків в ОСББ?
3 Перерахуйте види звітів з обліку розрахунків в ОСББ.

Зміст звіту:

1 Продемонструвати виконану роботу викладачеві.

2 Надати короткий опис відповідей на контрольні питання.

3 Роздрукувати всі первинні документі.

4 Зробити, в ході виконання завдань скріншоти.






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 3322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...