Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 2. ТОВ "Алмаз" придбало у постачальника ТОВ "Дельфін" дитячі конструктори "Лего" на умовах передоплати у кількості 30 шт



Задача 1

ТОВ "Алмаз" придбало у постачальника ТОВ "Дельфін" дитячі конструктори "Лего" на умовах передоплати у кількості 30 шт. за ціною 120 грн. (у т.ч. ПДВ). За договором постачальник повинен доставити продукцію на склад магазину. При прийманні товарів виявили нестачу 5 дитячих конструкторів. За результатами приймання пред'явлено претензію постачальнику. У результаті постачальник у поточному звітному періоді допоставив 5 дитячих конструкторів. Відобразити в обліку ТОВ "Алмаз" здійснені господарські операції, вказати первинні документи.

Задача 2

Для придбання будівельних матеріалів на ВАТ "ХТЗ" комірнику цеху № 12 Трушко В.К. видано під звіт 260 грн. У будівельному магазині Трушко В.К. придбав краску емаль білу "Астра" – 5 банок за ціною 12,00 грн. (у т.ч. ПДВ), кисті малярні – 12 шт. за ціною 5,40 грн. (у т.ч. ПДВ), суміш для вирівнювання стін – 3 упаковки за ціною 16,80 грн. (у т.ч. ПДВ), цемент М340 – 1 мішок за ціною 43,00 грн. (у т.ч. ПДВ). Доставка будівельних матеріалів здійснювалась автомобілем ВАТ "ХТЗ". Відобразити в обліку ВАТ "ХТЗ" здійснені господарські операції з придбання будівельних матеріалів та розрахунку підприємства з комірником, вказати первинні документи, охарактеризувати штрафні санкції у разі неповернення суми залишку грошових коштів підзвітною особою.

Задача 3

У ТОВ "Охтирське" вимерзлі посіви озимої пшениці, весною здійснено пересівання полів. Витрачено насіння на суму 45300 грн., палива для експлуатації сільгосптехніки – на суму 2750 грн.; нарахована заробітна плата трактористам – 1730 грн.; нарахування на заробітну плату здійснені відповідно до діючого законодавства (до фонду страхування від нещасного випадку – 1,0 %); амортизація техніки – 720 грн. Витрати на перепосів вимерзлих посівів включені до складу витрат рослинництва. Відобразити в обліку ТОВ "Нива" здійснені господарські операції, вказати первинні документи.

Задача 4

АТП 11542 ремонтує автотранспортні засоби власними силами. Для технічного обслуговування автобуса, за допомогою якого здійснюється основна операційна діяльність підприємства, придбано запасні частини на суму 2800 грн. (у т.ч. ПДВ), а також МШП на суму 600 грн. (у т.ч. ПДВ) на умовах передоплати. У звітному періоді для технічного обслуговування автобуса використано запасних частин на суму 880 грн., а також МШП на суму 500 грн. Відобразити в обліку АТП здійснені господарські операції з технічного обслуговування автобуса, вказати первинні документи.

Задача 5

АТП 34128 уклало договір доручення на оформлення ліцензії на надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі (вартість ліцензії – 340 грн.) з фірмою "Ліцензія+" на умовах передоплати. Вартість послуг фірми склала 1200 грн. (у т.ч. ПДВ). Відобразити в обліку АТП 34128 отримання ліцензії та проведення розрахунків за договором доручення, вказати первинні документи.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 173 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...