Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновок. У контрольній роботі були виявлені і обгрунтовані суть і поняття капіталу, фінансового стану підприємства чітко визначається



У контрольній роботі були виявлені і обгрунтовані суть і поняття капіталу, фінансового стану підприємства чітко визначається, що його успішна діяльність залежить від раціональної структури капіталу і ефективності його використання.

Власний капітал – це загальна вартість засобів підприємства, які належать йому на правах власності і використовуються ним для формування його активів. Такі активи формуються за рахунок інвестованого в них власного капіталу і представляють собою чисті активи підприємства.

До власного капіталу відносяться: статутний капітал, пайовий капітал, додатковий вкладений капітал, інший додатковий капітал, резервний капітал, нерозподілений прибуток (непокритий збиток), неоплачений капітал, вилучений капітал.

Власний капітал є фінансовою основою підприємства, а знання як правильно ним керувати - це запорука майбутнього розвитку підприємства, його фінансової стійкості, отже, отримання очікуваного прибутку від діяльності фірми.

Наявні власні засоби дозволяють підприємству використовувати їх як за своїм розсудом, так і в окремих випадках по законодавчо встановлених напрямів. Все залежить від джерела такого фінансування за рахунок елементів власного капіталу.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...