Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Захист курсового проекту



Завершальним етапом виконання курсового проекту є її захист студентом.

За 1–2 дні до захисту студент повинен ознайомитися з рецензією кафедри на його роботу, підготуватися до захисту відповідно до зауважень, зроблених рецензентом.

Для захисту студент повинен мати при собі курсовий проект з позитивною рецензією на неї, а також залікову книжку.

Захист курсового проекту студентом проводиться в присутності комісії, що призначена кафедрою фандрайзингу та логістики, а також керівника курсового проекту та студентів групи.

Під час захисту з'ясовується наскільки серйозно і наполегливо студент працював над проблемами теми, над літературними джерелами, над аналізом фактичного і статистичного матеріалу.

Процедура захисту складається із короткої доповіді (до 5 хвилин), в якій студент зазначає назву, перелік питань, висвітлених в курсовому проекті, на яких матеріалах вона ґрунтується, розкриває основний зміст роботи, аргументує свій погляд на дане питання; потім дає відповіді на зауваження рецензента і питання членів комісії. Рекомендується до захисту підготувати тези доповіді і необхідні наочні матеріали.

На основі рецензії керівника і рівня захисту студентом курсового проекту комісія в результаті обговорення на закритому засіданні оцінює її за чотирибальною системою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).

Позитивна оцінка заноситься керівником до екзаменаційної відомості і залікової книжки студента. Незадовільна оцінка у залікову книжну не виставляється.

На «задовільно» оцінюються ті роботи, які правильно і досить повно висвітлюють основні питання теми; на «добре» – роботи, виконанні на високому теоретичному рівні, що повно і всебічно висвітлюють питання теми, з глибоким викладом матеріалу, правильно оформленні; на «відмінно» – роботи, в яких проведений самостійний аналіз теоретичного і фактичного матеріалу, творчо досліджено тему, глибоко розкрито економічні проблеми, зроблено самостійні правильні висновки та цікаві пропозиції, а також якщо студент самостійно зібрав, систематизував і узагальнив матеріал підприємства чи організації або пропонує деякі цікаві заходи щодо вирішення тієї чи іншої проблеми.

Відмінної оцінки заслуговують і ті роботи, на матеріалах яких студенти робили доповіді, виступали з ними на засіданні студентського наукового гуртка або на конференції і дістали високу оцінку.

Студенти, робота яких не оцінена позитивно, повинні написати нову роботу або істотно переробити дану і повторно подати її на захист. Студенти, що не виконали курсовий проект або дістали незадовільну оцінку при захисті, до екзамену з цієї дисципліни не допускаються.

Процес захисту курсових проектів має велике педагогічне значення, оскільки дає студентам досвід публічних виступів і, найголовніше, досвід захисту висунутих положень. Це дуже важливо, якщо враховувати, що курсовий проект готує студента до виконання і захисту більш складної й важливої за своїм значенням кваліфікаційної роботи бакалавра.

Кращі курсові проекти, виконанні на найбільш актуальні теми, що мають певне теоретичне і практичне значення, можуть бути рекомендовані для публікування в збірниках студентських праць, представлені на конкурс або виставки кращих студентських наукових робіт. Вони можуть бути основою для доповідей та виступів з наукових студентських гуртках і на конференціях. Позитивно оцінені та захищені курсові проекти зберігаються на кафедрі.






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 499 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...