Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЗАТВЕРДЖУЮ. студента(ки) спеціальності 8.000011 «Прикладна економіка»



Науковий керівник

_______________________

ЗВІТ ПРО ХІД ДОСЛІДЖЕННЯ

студента(ки) спеціальності 8.000011 «Прикладна економіка»

__________________________________

Тема роботи «Моделювання процесів міжпроектної координації в управлінні виробничо-економічними системами».

Загальні положення: Одним з найбільш ефективних підходів, які використовуються у сучасній практиці управління підприємствами, є проектний підхід. Однак специфіка функціонування вітчизняних підприємств понукає переглядати механізми і алгоритми цього прогресивного методу, більш глибоко використовувати економіко-математичні методи і системний аналіз. Особливу важність такі дослідження набувають при використанні проектного підходу в управлінні виробничо-економічними системами, оскільки проекти, які в них здійснюються, часто володіють властивістю рекурсії, і структурно представлені більш дрібними проектами. Крім того, специфіка сучасних ринкових відносин в Україні така, що підприємства залучаються у конкурентну боротьбу за замовлення навіть у тому випадку, коли їх можливості можуть виявитися недостатніми для сучасного виконання замовлення, у тому числі з-за неефективності процесів управління проектами і зокрема міжпроектної координації складних мега-проектів. Це і обумовлює важливість і актуальність досліджень, які проведені у даній роботі, направлені на моделювання процесів міжпроектної координації в управління виробничо-економічними системами.

Об’єкт: процеси координації окремих складових проектів в управлінні проектами.

Предмет: економіко-математичні моделі, які використовуються для ефективної координації процесів, робіт і підпроектів в складних ієрархічних проектах.

Теоретична і методологічна основа дослідження: розробки вітчизняних і закордонних вчених в галузі управління проектами, системного аналізу, економіко-математичного моделювання і теорії координації.

Мета: економіко-математичне моделювання процесів міжпроектної координації в системі управління проектами в умовах нестабільної економіки.

Задачі:

  1. дослідити процеси управління проектами і зв’язки між ними;
  2. проаналізувати сучасні моделі і методи управління проектами;
  3. проаналізувати моделі і методи координації підсистем і процесів в управлінні складними системами;
  4. розробити комплекс моделей розподілення ресурсів під час здійснення процесів міжпроектної координації;
  5. розробити динамічну економіко-математичну модель міжпроектної координації;
  6. провести параметричний аналіз розроблених моделей за реальними даними;




Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...