Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст дипломної роботи за розділами



Титул є першою сторінкою дипломної роботи і оформляється відповідно до вимог стандарту та вимог ВНЗ (див. додаток Б).

Завдання на дипломну роботу складається керівником дипломної роботи, затверджується завідувачем випускової кафедри та підписується консультантом з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях (див. додаток В).

Зміст дипломної роботи визначається її темою і відображається в плані, що затверджується керівником, розміщується безпосередньо після переліку умовних скорочень, починаючи з нової сторінки. Зміст включає: вступ; послідовно перелічені назви усіх розділів і підрозділів; висновки; список використаних джерел; додатки (див. додаток Д).

Виклад змісту кожного питання має бути цілісним, логічним, доказовим, пояснювальним та науково аргументованим та відповідати таким вимогам:

- містити науковий аналіз предмета дослідження;

- результати особисто проведених комплексних досліджень та аналіз прикладних проблем відповідно до узагальненого об’єкта діяльності;

- вносити і обґрунтовувати реальні пропозиції щодо вдосконалення різних аспектів професійної діяльності відповідно до предмета дослідження;

- бути оформлений відповідно до вимог і мати всі необхідні супровідні документи.

Вступ. У вступі зазначається проблема, що потребує вирішення ступінь її дослідження; обґрунтовується актуальність обраної теми, мета і завдання досліджень; формулюється об’єкт і предмет досліджень, практична значущість результатів; методи наукових досліджень, апробація результатів роботи на підприємствах, в організаціях, установах (у разі наявності). Обсяг вступу, як правило, не повинен перевищувати 3-4 сторінки.

Актуальність теми подається у вигляді критичного аналізу та напрямів розв’язання проблеми, обґрунтування необхідності досліджень для підприємств, організацій та установ.

Мета та завдання дипломної роботи повинні бути чітко сформульованими та відображати тематику дослідження.

Об’єкт дослідження – це процес або явище, що створює проблемну ситуацію і обрані для вивчення.

Предметом дослідження є соціально-економічні закономірності-функціонування та розвитку об’єкта, різноманітні його якості, властивості тощо. Предмет дослідження міститься в межах об’єкта.

Методи дослідження – спосіб набуття достовірних наукових знань, умінь та практичних навичок у різних сферах діяльності. Використання програмного забезпечення: програмні продукти, обчислювальні операції, побудовані тренди, моделі тощо (див. додаток М).

Практична значущість повинна містити результати самостійно проведених досліджень, що можуть бути впроваджені в діяльність підприємств, установ, організацій.

Основна частина дипломної роботи складається з розділів (теоретичний, дослідницько-аналітичний, рекомендаційний) і підрозділів, які мають бути взаємопов’язані, а матеріал – викладеним послідовно і логічно із критичним аналізом теоретичних положень, статистичних даних, інформації різноманітного характеру.

У першому теоретичному розділі основної частини розглядаються теоретичні аспекти досліджуваної проблеми, аналітичний огляд літературних джерел з предмета дослідження, критично аналізуються різні погляди, здійснюється їх класифікація, обґрунтовуються основні фактори впливу на стан і розвиток досліджуваного об’єкта тощо. Теоретичне обґрунтування, суть, значення, класифікаційні характеристики, історія та тенденції розвитку предмета дослідження, розкривати власну позицію щодо предмета дослідження, що створює передумови для проведення у наступних розділах результатів власних прикладних досліджень, пропозицій та висновків.

При викладенні матеріалу дипломної роботи необхідно вказувати посилання на відповідні джерела інформації: енциклопедії, монографії, довідники, публікації у вітчизняних та зарубіжних виданнях у т.ч. наукові праці, публікації та звіти кафедри менеджменту і маркетингу в міському господарстві ХНУМГ ім. О. М. Бекетова (див. додаток Ж).

У другому дослідницько-аналітичному розділі студент використовує матеріал теоретичного розділу, а також статистичний матеріал, зібраний під час проходження переддипломної практики, аналізує та розкриває зміст питань, що підлягають вивченню на прикладі конкретного суб’єкту господарювання. Дослідження проблеми має здійснюватися на основі накопиченого і систематизованого матеріалу, групування та обробки даних, що дозволяє проводити аналіз, обґрунтовувати пропозиції у наступному розділі. Текст дипломної роботи доцільно підкріпити копіями реальних документів підприємств, установ та організацій, що наводяться у додатках.

Третій рекомендаційний розді л містить взаємопов’язані підрозділи, в яких надаються конкретні обґрунтовані рекомендації щодо вдосконалення управління та підвищення ефективності діяльності, вдосконалення маркетингу визначених темою дипломної роботи тощо. У цьому розділі розкривають зміст і результати власних розробок, які мають практичне значення.

Рекомендації обов’язково повинні бути обґрунтовані розрахунками соціально-економічної ефективності.

Висновки. У висновкахдодипломної роботи рекомендується підвести підсумки проведеного дослідження, стисло викласти основні практичні результати, що одержано, рекомендації щодо їх практичного використання.

Формулювання висновків обсягом 3-4 сторінки повинно базуватися на матеріалах основної частини роботи відповідно до поставлених завдань. Висновки є коротким узагальненням результатів дипломної роботи.

До списку використаних джерел включають джерела, на які є посилання у тексті. Список складається із законодавчих актів, нормативних матеріалів, вітчизняної та зарубіжної літератури, фахових видань, ресурсів Інтернету, репозиторію ХНУМГ імені О. М. Бекетова тощо.

Додатки. У додатках наводяться копії: документів статичного обліку і звітності, витяги із нормативно-законодавчих актів, інструкцій, положень, правил, результати досліджень, громіздкі таблиці, рисунки.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 146 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...