Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

E. Метіонін



56. Скарги та об’єктивні дані дозволяють припустити наявність у хворого запального процесу в жовчному міхурі, порушення колоїдних властивостей жовчі, імовірність утворення жовчних каменів. Що головним чином може спричинити утворення каменів?

A. Хлориди

B. Урати

C. Фосфати

D. Холестерин*

E. Оксалати

57. У хворого через наявність піску і каміння у загальній жовчній протоці припинилося надходження жовчі у кишку. Порушення якого з процесів у кишці спостерігається при цьому?

A. Всмоктування вуглеводів

B. Перетравлення білків

C. Перетравлення вуглеводів

D. Всмоктування білків

E. Перетравлення жирів*

58. При жировій інфільтрації печінки порушується синтез фосфоліпідів. Яка з перелічених речовин може посилювати процеси метилювання в синтезі фосфоліпідів?

A. Глюкоза

B. ТГФК

C. Цитрат

D. Гліцерин

E. Метіонін*

59. У печінці хворого порушена детоксикація природних метаболітів та ксенобіотиків. Знижена активність якого хромопротеїна може бути причиною цього?

A. Цитохрому b

B. Гемоглобіну

C. Цитохромоксидази

D. Цитохрому Р-450*

E. Цитохрому с1

60. У робітника хімчистки виявлена жирова дистрофія печінки. Порушення синтезу якої речовини в печінці може призвести до даної патології?

A. Холієвої кислоти.

B. Тристеарину

C. Фосфатидилхоліну*

D. Фосфатидної кислоти

E. Сечовини

61. У хворого з алкогольним ураженням печінки спостерігається активація ПОЛ, порушення активності електронтранспортних ланцюгів, активація системи комплементу, посилений синтез колагену. Ці зміни пов’язані з дією альдегіду

A. Мурашиного

B. Оцтового*

C. Пропіонового

D. Масляного

E. Валеріанового

62. У людей, що тривало вживають алкоголь, знижується ефективність деяких ліків, в тому числі снодійних засобів. Швидкість біотрансформації зростає у зв’язку з

A. Активацією мікросомального окислення*

B. Пригніченням мікросомального окиснення

C. Активацією кон’югаційних процесів

D. Інгібуванням кон’югаційних процесів

E. Інгібуванням окисного фосфорилування





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 626 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...