Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація видатків на освіту



Види Категорія Характеристика  
Поточні видатки Оплата праці працівників бюджетних установ заробітну плата за встановленими окладами ставками всіх штатних працівників освіти; оплата праці за трудовими угодами; надбавка за вислугу років; доплати за класне керівництво, перевірку зошитів, за завідування присадибною ділянкою, за завідування кабінетами та кабінетами комп’ютерної техніки, за завідування виробничими майстернями; премії, матеріальна допомога.  
Нарахування на заробітну плату нарахування на фонд оплати праці закладів освіти.  
Придбання товарів і послуг оплата поточних видатків, оплата послуг, придбання матеріалів і предметів. Термін експлуатації яких не перевищує 365 календарних днів або вартість яких без ПДВ не перевищує 1000 грн.  
Видатки на відрядження видатки на оплату проїзду, добових, проживання під час службових відряджень, на курси, сесії, семінари, наради і конференції, тобто всі видатки на відрядження, що сплачуються за рахунок бюджетних коштів у випадках, передбачених законодавством України  
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв оплата теплопостачання, водопостачання і водовідведення, електроенергії, природного газу, інших комунальних послуг та інших енергоносіїв  
Дослідження і розробки, видатки державного значення оплата послуг з типового проектування; оплата науково-дослідних послуг; оплата підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації кадрів за договорами  
Субсидії і поточні трансферти видатки на оплату стипендії учням, студентам, аспірантам, докторантам  
Капітальні видатки Придбання основного матеріалу придбання обладнання і предметів довгострокового користування (придбання меблів, комп’ютерної та розмножувальної техніки, транспортних засобів), капітальне будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію та реставрацію закладів освіти
             

2. Планування видатків вищого навчального закладу

Для планування видатків на утримання вищого навчального закладу ІІІ-ІV рівнів акредитації розраховують контингент студентів, аспірантів за формами навчання. Крім того розраховують їх середньорічну величину за такою формулою:

(Чпкр × 7) + [(Чпкр - В) × 1 + [(Чпкр – В + П) × 4] - відсів + поновлені]
Ч =,
12
де Ч – середньорічний контингент студентів;
Ч пкр – чисельність студентів на початок календарного року;
В – чисельність випускників;
П – чисельність студентів, які прийняті на 1-й рік навчання на відповідні освітньо- кваліфікаційні рівні;
Відсів – чисельність студентів, які відраховані з різних причин протягом календарного року;
Присів – чисельність студентів, які прибули протягом календарного року.

— Виходячи із розрахованих середньорічних контингентів визначають чисельність професорсько-викладацького складу за нормами студентів та аспірантів різних форм навчання на одного викладача.

— Фонд заробітної плати по ВНЗ планується по професорсько-викладацькому, навчально-допоміжному, адміністративно-допоміжному, адміністративно-господарському персоналу.

— Фонд заробітної плати професорсько-викладацького складу розраховується, виходячи з кількості посад і середньої ставки заробітної плати.

— Розміри посадових окладів (ставки заробітної плати) залежить від Єдиної тарифної сітки розрядів.

— Фонд заробітної плати інших груп персоналу визначають згідно з типовими штатами і затвердженими посадовими окладами (ставками заробітної плати).

— Видатки на оплату праці працівників вищих навчальних закладів плануються по категорії “Оплата праці працівників бюджетних установ”.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 240 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...